Geld voor je laten werken

Geld voor je laten werken is de eenvoudigste manier om vermogen op te bouwen. Maar hoe doe je dit? Zeker nu in de tijden van de lage rente.

In de tijden dat je wel 7% of 8% rente ontving op een termijndeposito, was het erg eenvoudig om geld voor je te laten werken. Je kon dit zelfs doen zonder risico. 

Rijke mensen konden in die jaren goed leven van alleen de rente die zij ontvingen. Om op dit moment met alleen rente geld te verdienen, om daarvan te kunnen leven, is praktisch onmogelijk.

Met de lage rente en de hoge inflatie gaat een spaarrekening je niet helpen om geld voor je te laten werken. Hiervoor dien je op zoek te gaan naar alternatieven.

Voorkom onnodige uitgaven

Wil je geld voor je laten werken? Dan is het van belang dat je jouw uitgaven zoveel mogelijk richt op het creëren van rendement. In plaats van geld uit te geven aan een dure vakantie, ga je dit geld investeren. Door geld te investeren kan je rendement behalen. Geef je jouw geld uit aan een dure vakantie, dan zal dit niks opleveren.

Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat het rendement ook weer rendement op gaat leveren. Op die manier gaat geld pas echt voor je werken.

Verandering van mindset

Van belang is dat je deze mindset zoveel mogelijk hanteert. Hoe extreem je dit wilt doen, is aan jou zelf. Er zijn mensen die hier echt heel erg ver in gaan en totaal geen geld uitgeven aan zaken die zij eigenlijk niet nodig hebben. Uit eten is er bij die groep mensen dan ook vaak niet bij. Hun missie is extreem sparen.

Persoonlijk ben ik iets milder en probeer de juiste balans te vinden. Af en toe wat geld uitgeven aan iets leuks is absoluut niet verkeerd. Je dient tenslotte ook van het leven te genieten. Wel ben ik een voorstander van verstandig omgaan met geld.

Hoe kan je geld daadwerkelijk voor jou laten werken?

Geld laten groeien is iets voor de lange termijn. Doordat het vermogen, door het rendement dat je behaalt, elk jaar toeneemt, zal jouw geld als het ware steeds harder voor jou gaan werken. 

Laten groeien van het vermogen is dan wel noodzaak. Wanneer je eenmaal genoeg vermogen hebt opgebouwd, kan je wellicht eerder stoppen met werken. Of in ieder geval minder uur per week gaan werken.

Sparen bij een buitenlandse bank

Raisin is een sportplatform dat het eenvoudig maakt om bij verschillende Europese banken een spaarrekening te openen. Hierdoor kan je profiteren van de hogere rente die deze banken aanbieden. 

Echt hoog is deze rente nog steeds niet. Je zorgt er wel voor dat  door de inflatie jouw geld in ieder geval niet minder waard wordt.

Geld voor je laten werken buitenlandse bank

Beleggen in beleggingsfondsen

Beleggen op de beus is eenvoudig. Zeker als je kiest voor beleggingsfondsen. Dan heb je er eigenlijk weinig omkijken naar. Het enige wat je hoeft te doen, is op het moment dat je wilt gaan beleggen, de juiste beleggingsfondsen uitkiezen. 

Hierbij dien je op zoek te gaan naar beleggingsfondsen die bij jou passen. Dit vanuit oogpunt van risico. Wanneer je liever op safe speelt, dan zou je moeten kiezen voor een goed gediversifieerd beleggingsfonds, wat gepaard gaat met een laag risico.

Neem je liever iets meer risico, met de kans op hogere rendementen, dan zou je kunnen kiezen voor een meer offensief beleggingsfonds.

Zelf beleggen op de beurs

Wil je liever zelf aan de slag met het kopen en verkopen van effecten? Dan kan dat uiteraard ook. Wel zal er dan sprake zijn van meer risico. Ook dien jezelf meer tijd te investeren. Je zal dan het beursnieuws moeten gaan volgen.

Persoonlijk ben ik ook van mening, dat het dan van belang is, dat je wel weet wat je doet. Het bezit van kennis omtrent het thema beleggen is bij zelf beleggen onmisbaar. Indien je niet zoveel kennis bezit op dit gebied, dan is het verstandig om eerst een training te volgen. 

Door het volgen van een training verminder je het risico dat je geld gaat verliezen. Want vergeet niet, dat er veel mensen zijn die geld verliezen. Zelfs als de beurs het goed doet.

Investeren in cryptocurrencies

Investeren in cryptocurrencies is hot op dit moment. Vooral onder jongeren is het investeren in cryptocurrencies erg populair. Dit komt voornamelijk doordat jongeren eerder bereid zijn om risico te nemen. Want dat risico is verbonden aan het handelen in cryptocurrencies, is een feit. 

Aan de andere kant zijn  er ook weer hoge rendementen te behalen. Persoonlijk beleg ik echter nooit meer dan een relatief beperkt bedrag investeren in cryptocurrencies. En zeker niet meer geld dan dat ik kan missen.

Crowdfunding of crowdlending

Crowdfunding, crowdfunding of P2P lending, zijn allemaal benamingen voor een relatief nieuwe vorm van beleggen of investeren. Deze vorm van beleggen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen.

Als particulier zijnde kan je investeren in verschillende zaken. Zo kan je investeren in leningen die voor kredietverstrekkers worden verstrekt.

Crowdfunding passief inkomen

Hierbij kan je een rente van meer dan 10% ontvangen. Via een platform zoals Reinvest24 kan je voor een klein bedrag al investeren in vastgoed. Ook hier is het mogelijk om een rendement van meer dan 10% te behalen.

De minimuminvestering is erg laag bij P2P platformen. Veel platformen hanteren een minimale inleg van 10€. Wel zijn de risico`s van het op deze manier beleggen van geld, erg hoog. 

Waarom wil je geld voor jou laten werken?

Wil je geld voor je laten werken, omdat je een appeltje voor de dorst wil opbouwen? Of wil je financieel onafhankelijk worden? 

Dit bepaalt voor een groot gedeelte wat je dient te doen. Financiële onafhankelijkheid door enkel en alleen te gaan sparen, is op dit moment zeer lastig. Je kunt namelijk niet zeggen dat de rente echt voor jou werkt. Wel kun je op die manier een vermogen opbouwen waar je op terug kunt vallen.

Rendement op rendement is bij sparen erg beperkt. Ga je daarentegen beleggen en ben je in staat een rendement van bijvoorbeeld 7% te behalen? Dan is dit effect wel aanzienlijk. Op die manier komt financiele vrijheid dichterbij.

Indien je financieel onafhankelijk wilt worden, dan zal je enig risico dienen te nemen, om op die manier hogere rendementen te realiseren.

Het eerste miljoen is het moeilijkst

De uitspraak het eerste miljoen is het moeilijkst, is een absolute waarheid. Wanneer je over een miljoen euro beschikt, dan kan je door dit bedrag goed te investeren, een aanzienlijk rendement behalen.

Hierdoor zal jouw vermogen nog sneller groeien. 

Eerste miljoen

Bij 7% van een miljoen praat je over een bedrag van 70.000 euro. Bij een bedrag van 10.000 euro bedraagt dit slechts 700 euro.

Met een bedrag van 70.000€ als passief inkomen kan je een uitermate goed leven leiden. Met 700€ komt je nog geen maand door. Hard werk is echter vereist om het eerste miljoen bij elkaar te krijgen. Alleen wanneer je elke maand een echt groot bedrag opzij kunt zetten, dan is dit realistisch. 

Voor de meeste mensen is dit echter niet weggelegd. 

Zuinig leven

Hoeveel geld je  nodig hebt om van te leven, hangt geheel van jouw uitgavenpatroon af. Er zijn mensen die ervoor kiezen om een uitermate minimalistische levensstijl op na te houden, om zo niet te hoeven werken en te kunnen leven van een passief inkomen. 

Wanneer jij over voldoende geld beschikt, zodat jij hiervan kunt leven, dan is het doel bereikt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *