Klarna is vooral bekend van het achteraf betalen van iets wat je online koopt. Er is echter ook de Klarna bank, waar je verschillende spaarrekeningen kunt openen. Van een vrij opneembare spaarrekening, tot een termijndeposito met een vaste rente.

Klarna bank

Spaarproducten

De Klarna bank biedt inmiddels een uitgebreid spaar aanbod aan. Hierbij worden er aantrekkelijke rentes aangeboden, die hoger liggen dan bij Nederlandse banken.

De huidige rentestanden zijn als volgt:

SpaarvormRente
Vrij opneembaar3,25%
6 maanden vast3,17%
1 jaar vast3,35%
1,5 jaar vast3,23%
2 jaar vast3,27%
3 jaar vast3,22%
4 jaar vast3,17%
Rente per 20/05/2024

Depositogarantiestelsel

Sparen bij Klarna biedt de zekerheid van het depositogarantiestelsel. Wel wordt het maximale bedrag dat je in het geval van een calamiteit krijgt vergoed, uitgedrukt in Zweedse Kronen. Dit is een bedrag van 1.050.000 SEK. Als de koers van de Zweedse kroon fluctueert ten opzichte van de euro, dan kan het bedrag waarvoor de overheid garant staat, niet gelijk zijn aan de 100.000€ die we in Nederland kennen.

Op basis van de wisselkoers van vandaag, bedraagt het bedrag van de depositogarantie 97.603€. 

Rekening openen

Waarom kan je sparen via Klarna

Klarna biedt ondernemers het voordeel dat zij direct hun geld ontvangen. Klarna neemt als het ware de vordering over en als klant hoef je pas na 30 dagen te betalen, door het gebruik van Klarna. Dit zorgt ervoor dat zij eerst de ondernemers betalen, alvorens zij het geld van de klanten ontvangen. Uiteraard rekenen zij hiervoor een vergoeding.

Dit dient gefinancierd te worden. Door het aanbieden van spaarproducten, halen zij deze financiering binnen. Doordat het bedrijf de laatste jaren een sterke groei heeft doorgemaakt, is de financieringsvraag toegenomen.

Een spaarrekening openen

De Klarna bank is aangesloten bij het spaarplatform van Raisin. Dit zorgt ervoor dat het eenvoudig is om een spaarrekening te openen. Nadat je een account bij Raisin hebt geopend, kun je eenvoudig een spaarrekening of termijndeposito openen. 

Het voordeel van Raisin is bovendien dat je dan direct keuze hebt uit spaarproducten van verschillende banken in Europa. 

Op dit moment zijn er al meer dan 20 verschillende banken aangesloten bij Raisin. Doordat de rente aan het stijgen is, zijn er steeds meer banken die zich aansluiten. Het is namelijk niet langer mogelijk, om tegen een negatieve rente te lenen via de Europese Centrale Bank.

Nederlandse spaarders openen dan ook meer en meer spaarrekeningen via Raisin. Niet alleen bij Klarna wordt er via Raisin een spaarrekening geopend, ook de Renault bank, Nordax en CKV zijn erg populair.

De historie van de onderneming

Klarna is in 2005 in Stockholm opgericht door Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth, en Victor Jacobsson. Het bedrijf is opgericht met het idee om online betalen eenvoudiger en veiliger te maken. Als consument dien je bijna altijd vooruit te betalen, hetgeen een risico met zich meebrengt.

Door de optie om achteraf te betalen aan te bieden, kunnen webshops hun omzet vergroten. Doordat het risico op niet betalen wordt overgenomen door het Zweedse bedrijf, staat hier wel tegenover, dat je een percentage van de verkoop dient af te dragen.

Met inmiddels meer dan 5.000 werknemers en 150 miljoen actieve gebruikers is het bedrijf enorm snel gegroeid. Dagelijks worden er gemiddeld 2 miljoen transacties uitgevoerd. Aan het bedrijf is door investeerders een waarde toegekend van 6.7 miljard USD. Ook hebben zij in totaal voor 4.5 miljard dollar aan financiering binnengehaald (Bron: Crunchbase)

Waardering van klanten

Klarna scoort redelijk goed op Trustpilot. De beoordeling hebben echter niet altijd betrekking op Klarna sparen. De meeste mensen maken gebruik van het bedrijf, wanneer zij online iets kopen. Het geeft echter wel een algemeen beeld van de onderneming, dat we te maken hebben met een betrouwbaar bedrijf.