Hoe word je rijk

Hoe word je rijk? Een eenvoudige vraag, maar niet direct met een eenduidige antwoord te beantwoorden. Er zijn verschillende stappen voor nodig. Het allerbelangrijkste is echter de juiste mindset. Waar een wil is, is een weg. Dit is een bekende uitspraak en deze uitspraak gaat ook zeker op, wanneer je rijk wilt worden.

1. Zorg voor de juiste mindset

Ten eerste dien je er naar te leven. Als je rijk wilt worden, dan dient dit onderdeel uit te maken van jouw dagelijks leven. Wanneer je wat geld over hebt, dan dien je dit in te zetten om hier geld mee te verdienen, in plaats van het uitgeven aan iets wat je eigenlijk niks oplevert.

Daarnaast is het van belang dat je niet gewoon een keer denkt van, ik wil rijk worden. Het vraagt om een manier van leven. Op een bepaalde manier geld verdienen, waarmee je in één klap rijk wordt, bestaat niet. Daarom is de juiste mindset en doorzettingsvermogen essentieel. Dat is de enige manier waardoor je leven kunt veranderen en echt rijk worden.

2. Durf een risico te nemen

Indien je geen risico neemt, dan zal je ook geen succes hebben. Denk groot en wordt rijk is hierbij van belang. Risico`s kan je op verschillende manieren nemen. 

Je kunt stoppen met een baan in loondienst en als ondernemer aan de slag gaan. Je kunt echter ook gaan beleggen in cryptocurrencies of via crowdfunding gaan investeren. Op die manier kan je jouw vermogen laten groeien. 

Echter, dit brengt allemaal risico met zich mee. Ben je niet bereid een risico te nemen, dan zal je ook niet zo ver komen.

3. Investeer jouw vrije tijd zinvol

Vrije tijd is extreem belangrijk. Maar je kan ook een gedeelte van deze vrije tijd inzetten om bijvoorbeeld een eigen bedrijf op te gaan zetten. Dit hoeft niet direct een fulltime aangelegenheid te zijn. Er zijn genoeg bedrijven die je prima kunt runnen naast een baan.

Ook hoeft het niet direct een bedrijf te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een e-book gaan schrijven.

hoe word ik rijk

Of je gaat je toeleggen op affiliate marketing. Dit zijn  beide prima methoden waarmee je jouw inkomen kunt verhogen, waarbij je niet direct jouw baan op hoeft te zeggen. En als dit harde werk tot substantiële inkomsten gaat leiden, dan ben je goed op weg om jouw doelen te behalen.

4. Stel realistische doelen

Indien je als doel stelt dat je voor het einde van het jaar miljonair wilt zijn, dan kun je het wel vergeten. Dat gaat niet lukken en zal alleen maar tot teleurstellingen leiden.  Maak daarom een plan met realistische, maar wel uitdagende, doelen. 

Dit zal er niet alleen toe leiden dat je echt aan de slag gaat met het thema rijk worden. Je zal ook zien, dat wanneer je een doel bereikt, dat je daar heel veel motivatie uit gaat halen om door te gaan. En waarschijnlijk nog sneller jouw vermogen wil laten toenemen.

Van belang is ook om een lange termijn doel te hebben. Hoe wordt ik rijk op korte termijn, is een vraag die niet kan worden beantwoord. Daarbij speelt de factor geluk een te grote rol. De focus op de lange termijn richten, zorgt er echter wel voor dat je doorzettingsvermogen nodig hebt.

5. Geld besparen

Alles wat je bespaart kan  je investeren. Wanneer je speelt met de vraag, hoe word je rijk, dan zou je hiermee dienen te beginnen. Zeg gewoon eens de abonnementen op dat je niet gebruikt.

Zorg dat je bij het boodschappen doen goed let op de aanbiedingen. Zet misschien de verwarming iets lager, zodat je kunt besparen op de energierekening.

Besparen en rijk worden

Vervolgens is het de bedoeling dat alles wat je bespaart daadwerkelijk gaat investeren om het geld voor jou te laten werken. Dit zou onderdeel uit dienen te maken van jouw spaarplan.

6. Geld laten groeien

Geld voor je laten werken is de eenvoudigste methode om geld te verdienen. Het geld op een spaarrekening zetten levert helaas weinig op. Toch kan je via een buitenlandse spaarrekening wel nog enige rente ontvangen.  Een buitenlandse spaarrekening open je eenvoudig via Raisin. Op die manier behaal je een hoger rendement met spaargeld.

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan beleggen. Bij beleggen kan je naast aandelen ook denken aan cryptocurrencies of crowdfunding. Persoonlijk investeer ik veel via crowdfunding. Dit vind ik een erg leuke manier van beleggen. Wel dien je goed doordrongen te zijn van de risico`s. Deze risico`s kunnen soms uit onverwachte hoek komen. 

Met een goed gediversifieerde belegginsporteuile kun je jouw geld sneller laten groeien, waarbij je de risico`s kunt beperken. Wanneer het geld gaat groeien, waardoor jouw vermogen gaat groeien, dan ben je op het juiste pad aangekomen. 

7. Zorg voor inspiratie

Lees eens een boek over het thema rijk worden, of bekijk eens een training over dit thema. Dit levert mij veel inspiratie op. Daarbij is het van belang, om dit regelmatig te herhalen. Wanneer je een boek hebt gelezen, dan levert dit op korte termijn veel motivatie op. Deze motivatie ebt na verloop van tijd echter weer weg. Daarom zou je eigenlijk elke maand een training dienen te bekijken, of een boek over dit thema te lezen.

Niet alleen levert dit de meeste mensen nieuwe motivatie op, je doet elke keer ook weer nieuwe inzichten op. 

Het boek, denk groot wordt rijk, of in het Engels, think and grow rich, biedt tal van handvaten. Dit boek bevat geheimen over geld verdienen en rijk worden. Voor nog geen 20 euro kan je dit boek aanschaffen en is in mijn opinie een goed startpunt. 

Het zal je op weg helpen om jezelf de juiste mindset aan te leren. Dit boek van Napoleon Hill is een van de best verkochte boeken allertijden omtrent dit thema. Denk groot word rijk biedt tal van ideeën die je in de praktijk kunt toepassen.

Maar ook materialen van michael pilarczyk zijn erg interessant om te bekijken. Hij focust voornamelijk op de juiste mindset. Als de mindset goed is, dan valt er veel te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *