De Nordax bank is een Zweedse bank. Je kunt alleen via Raisin hier een spaarrekening openen. Deze tussenstap is noodzakelijk om te kunnen profiteren van de hoge rente die deze bank aanbiedt.

Nordax bank Nederland

Actuele rentestanden

De Nordax bank biedt verschillende spaarproducten. Naast een vrij opneembare spaarrekening, zijn er ook verschillende termijndeposito`s. De rente die wordt aangeboden is als volgt:

SpaarvormRente
Vrij opneembaar3,29%
3 maanden vast2,38%
6 maanden vast3,30%
9 maanden vast3,30%
1 jaar vast3,30%
2 jaar vast3,20%
Rente per 20/05/2024

Beginnen met sparen

Als je jezelf afvraagt wat te doen met jouw spaargeld, dan kun je bij deze Zweedse bank een hoge rente ontvangen.

Hoe kun je een spaarrekening openen?

Een spaarrekening of termijndeposito openen bij de Nordax bank is via Raisin mogelijk. Raisin is een platform waar een groot aantal banken hun spaarproducten aanbieden. Voor deze banken geldt dat er sprake is van het depositogarantiestelsel. 

Over de Nordax bank

De bank is in 2003 in Stockholm, de hoofdstad van Zweden, opgericht. De aandelen van de bank zijn in handen van Nordic Capital Fund VIII en Sampo, een verzekeringsmaatschappij uit Scandinavië. De bank  richt zich met name op het verstrekken van leningen aan consumenten. 

Zo kun je bij deze bank persoonlijke leningen en hypotheken aanvragen. Voor Nederlanders is dit overigens niet mogelijk. Nederlanders kunnen alleen spaarrekening openen bij deze bank. De activiteiten van de Nordax bank in Nederland zijn hiertoe beperkt.

Het geld wat binnen wordt gehaald, met het aanbieden van verschillende spaarproducten, wordt gebruikt ter financiering van de verschillende leningen die de bank in Scandinavië verstrekt. Doordat de Europese Centrale Bank is begonnen met het verhogen van de rente, wordt het voor banken weer interessant om geld aan te trekken via de spaarmarkt. 

Depositogarantiestelsel in Zweden

In Zweden wordt hetzelfde depositogarantiestelsel gehanteerd zoals we dat in Nederland kennen. Wel wordt het bedrag waarvoor de staat garant staat uitgedrukt in Zweedse kronen. Door fluctuatie van de wisselkoers kan dit bedrag net iets hoger of iets lager uitvallen dan de 100.000 euro, die we in Nederland per rekeninghouder per bank gewoon zijn. 

De wisselkoers van de Zweedse Kroon ten opzichte van de euro is echter redelijk stabiel. Heel veel zal dit dan ook niet uitmaken.

Zweden heeft als land van Standard & Poor`s, de hoogste rating gekregen en wordt net zoals Nederland beoordeeld met AAA. 

Zweden staat bekend als een betrouwbaar land. Een Nordax bank review levert hetzelfde beeld op. Er is niks te vinden wat de betrouwbaarheid van de bank in twijfel zou kunnen trekken. De reviews op Trustpilot zijn goed te noemen.

Sparen bij andere Europese banken

Raisin biedt naast sparen bij de Nordax bank nog een aantal andere interessante opties. Bij de aangesloten banken kun je naast een hoge rente bij een vrij opneembare spaarrekening, ook een hoge rente ontvangen bij verschillende termijndepositos.