Geld voor leuke dingen

Iedereen wil lekker leven en leuke dingen doen. Geld voor leuke dingen is dan wel iets wat noodzakelijk is. Helaas heeft niet iedereen altijd het geld beschikbaar om leuke dingen te doen. 

Hoe kom je tijdelijke aan wat extra geld?

Heb je even niet het geld beschikbaar, maar wil je toch iets leuks doen, dan is er de mogelijkheid om een minilening af te sluiten. Een minilening is een lening van een klein bedrag wat je voor een korte periode kan lenen. 

Op die manier zit je niet direct jarenlang  vast aan een lening. Je ontvangt snel het geld en dient het ook weer snel terug te betalen. Doorgaans zijn de termijnen 30 of 62 dagen waarbinnen je het geleende geld weer dient terug te betalen.

Wat zijn de kenmerken van een kleine lening?

Wat een specifiek kenmerk is van een minilening is dat deze wordt verstrekt zonder dat er een BKR controle plaatsvinden. Ook wordt de lening niet ingeschreven in het register van het BKR. 

Op die manier kan je dus ook geld lenen indien je in  het bezit bent van een negatieve BKR registratie. En ook hoef je er niet bang voor te zijn dat lening wordt geregistreerd bij het BKR en dat je hier laten hinder van gaat ondervinden als je een andere lening of een hypotheek wilt afsluiten.

Geld voor de toekomst is toch gericht op vermogensopbouw?

Op Geld voor de toekomst zijn wij in principe gericht op het opbouwen van een vermogen, waar je op latere leeftijd van kan profiteren. .Dat neemt niet weg dat je ook op zijn tijd moet kunnen genieten van het leven. Heb je bijvoorbeeld een lijfrentepolis afgesloten voor een hoog bedrag, dan kan het geld voor leuke dingen op dit moment ontbreken.

In plaats van de lijfrente stop te zetten, zou je dan kunnen overwegen om een kleine lening voor een korte periode af te sluiten, om toch op korte termijn iets leuks te kunnen doen.

In onze ervaring is het namelijk zo dat indien je een lange termijn spaarrekening stopzet, dat het dan niet altijd even eenvoudig is om hier weer mee te beginnen. Daarom kan het soms beter zijn om op een andere manier op korte termijn aan geld te komen, dan dat je jouw langere termijn plannen in de ijskast zet. 

Geld lenen kost geld

Inmiddels kent elke Nederlander deze slogan wel. En is bovendien niks aan gelogen. Wat voor een type lening je ook afsluit, je zal altijd rente dienen te bepalen. En dit is een extra financiële verplichting die je aangaat. Ga je geld lenen voor leuke dingen, dan je hier dus wel rente voor te betalen.

Bovendien is de rente in de vorm van een flitskrediet behoorlijk hoog. Aan de andere kant, omdat je een klein bedrag leent voor een kleine periode, het bedrag wat je in euro`s dient te betalen weer niet al te hoog. Maar gratis geld lenen is het in ieder geval niet.

Waar kan je een klein bedrag lenen?

Dit kan in principe alleen online. Via een bank is het doorgaans lastig om een kleine lening voor een korte periode af te sluiten. Vaak wordt er een lening van minimaal 5,000€ verstrekt en is de looptijd 5 jaar.

Je kan online via aanbieders zoals Saldodipje en Ferratum eenvoudig zonder al teveel ronmslomp een kleine lening afsluiten. Het aanvragen gaat erg snel en als de aanvraag wordt goedgekeurd heb je bovendien binnen 24 uur al geld op je rekening staan. 

Wil je gewoon een keer iets leuks doen dan zit je op die manier lang vast aan een lening. En deze lening wordt geregistreerd bij het BKR waardoor je bijvoorbeeld minder hypotheek zou kunnen verkrijgen in de toekomst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *