Extra geld om te besteden

Is jouw inkomen niet hoog genoeg om de dingen te doen die je zou willen doen. Kan je jezelf bijvoorbeeld niet die droomvakantie veroorloven of de nieuwe kleding die je graag zou willen kopen? Hoe kom je aan extra geld om te besteden?

Lenen of bijverdienen

Dan zou je aan de ene kant een lening kunnen afsluiten in de vorm van een minilening. Op die manier kan je snel over extra geld beschikken. Een minilening kan je eenvoudig online afsluiten en dan heb je binnen 24 uur de beschikking over extra geld.

Zou het echter niet beter zijn om ervoor te zorgen dat je blijvend over extra geld kan beschikken. Extra geld verdienen is in onze opinie dan ook een betere optie dan geld lenen.

Maar hoe kan je nu extra geld om te besteden verdienen? Wij hebben een aantal mogelijkheden op  een rij gezet.

Oppassen

Er is altijd vraag naar oppassers. Via de website van oppas land kan je jezelf eenvoudig aanmelden en kan je direct op zoek gaan naar een paar leuke oppasadressen. Op die manier kan je snel aan de slag en heb je ook snel de beschikking over extra geld.

Enquêtes invullen

Je kan er ook voor kiezen om in de avond wat tijd te besteden aan het invullen van enquêtes. De vraag naar de mening van consumenten neemt nog steeds ote. Dus ook  de vraag naar mensen die tegen een vergoeding een enquêtes willen invullen.

Wel is het zo dat je hier geen grote bedragen mee kan verdienen. Er zal dus tijd overheen gaan voordat je de beschikking hebt over een bedrag waar je echt wat mee kan.

Een online business opzetten

In tegenstelling tot de twee bovengenoemde methoden, is het opzetten van een online business niet iets waar je direct geld mee gaat verdienen. Het is echter wel zo dat je hiermee blijvend geld kan verdienen.

Zo kan je bijvoorbeeld via Bol com verkopen. Iedereen kan zich aanmelden als verkoper en dan zal je het je verbazen hoe eenvoudig het is om hier extra geld mee te verdienen.

Overbodige spullen verkopen

Iedereen heeft wel spullen in huis die je niet gebruikt. Of het nu om kleding gaat, elektrische apparaten of meubels. Bovendien zorgen deze spullen er vaak voor dat jouw huis rommelig wordt. Waarom zou je deze spullen niet proberen te verkopen?. Via bijvoorbeeld Marktplaats of via een tweedehands kleding website, waar er tegenwoordig aardig wat bestaan.

Het verkopen van overbodige spullen is bovendien gewoon leuk om te doen. En naast dat je er geld mee verdient, ruikt het ook jouw huis of appartement nog eens op. 

Wel is het zo dat het verkopen van overbodige spullen op een gegeven moment stopt, omdat je niks meer te verkopen hebt. Via Bol.com verkopen kan je daarentegen blijven doorgaan, zolang je maar voldoende producten tot je beschikking hebt. 

Tijdelijk of structureel bijverdienen

Dit is een belangrijke vraag die je dient te beantwoorden, alvorens je een keuze maakt hoe jij jouw inkomen gaat aanvullen. Daarnaast dien je ook te bepalen of je direct geld wilt verdienen of dat het niet al te dwingend is.

Via Bol.com verkopen is bijvoorbeeld iets wat je kan doen om structureel geld bij te verdienen. Je zal echter niet direct vandaag of morgen geld verdienen. WIl je snel iets bijverdienen dan is oppassen of spullen verkopen weer een goede optie. 

Bovendien zal je voor het verkopen via Bol meer moeten doen dan voor bijvoorbeeld een oppasbaantje zoeken. Je zal dus zelf moeten bepalen wat voor jou het beste past en hoeveel tijd en energie je erin wilt gaan steken.

Spaar voor een grotere aankoop of uitgave

Vergeet ook niet dat bijvoorbeeld 100€ extra per maand, op jaarbasis toch een leuk bedrag is, waar je een leuke vakantie van kan betalen. Het is daarom ook een goed idee om het extra geld dat je verdient opzij te zetten. 

Door het geld op te sparen, zodat je een bedrag bij elkaar spaart waarmee je echt iets leuks kan doen, in plaats van het extra geld uit te geven aan dingen waarvan je later geen eens meer weet waaraan je het hebt uitgegeven. 

Extra geld in jouw portemonnee gaat er doorgaans weer snel uit, zonder dat je weet waar het gebleven is. 

Onverwachte uitgaven

Ook kan je natuurlijk gewoon een reserve opbouwen. In mijn opinie verminder je hiermee stress, wanneer je de beschikking hebt over spaarpotje. Op die manier hoef je niet direct in de stress te schieten wanneer jouw auto of wasmachine kapot gaat. 

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een combinatie. Extra geld om te besteden waar je direct leuke dingen mee gaat doen en het opbouwen van een spaarpotje waarmee je een grotere uitgave kan financieren of gewoon achter de hand houden als reserve voor noodgevallen, waarin je direct over geld dient te beschikken. 

De keuze is aan jou. In onze opinie zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om extra geld te verdienen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *