Sparen bij de Renault bank is voor Nederlanders alleen mogelijk via Raisin. Direct een spaarrekening bij de Renault bank in Nederland openen, is niet mogelijk. Via een spaarrekening bij deze Franse bank kun je profiteren van de hoge rente die deze bank biedt.

Renault bank Nederland

Op dit moment biedt de bank zelfs de hoogste rente aan die je bij een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, kunt ontvangen

Bij de Renault bank kun je op dit moment alleen een vrij opneembare spaarrekening openen. Termijndeposito`s worden niet aangeboden. 

Huidige rentestanden

Onderstaand de rente die je op dit moment ontvangt, bij een vrij opneembare Renault bank spaarrekening. 

SpaarvormRente
Vrij opneembaar2,90%
3 jaar vast3,30%
4 jaar vast3,25%
5 jaar vast3,20%
Rente per 20/05/2024

Beginnen met sparen

Over de bank

Officieel is de benaming van de bank RCI Banque S.A. Dit bedrijf maakt onderdeel uit van de Renault Group, voornamelijk bekend van het automerk. De bank is opgezet om leningen te verstrekken voor het financieren van auto`s. 

Hiervoor heeft het bedrijf kapitaal nodig, om dit te kunnen doen. Vanuit dat oogpunt is er een bank opgezet. 

De bank is in het bezit van een bankvergunning. Volgens de EU-Richtlijn 2014/49/EU, is hierdoor het depositogarantiestelsel van kracht. Net zoals in Nederland geldt deze garantie tot een bedrag van 100.000€ per rekeninghouder per bank.

Renault bank ervaringen

De reviews van de Renault bank zijn doorgaans positief. Op Trustpilot scoort de bank een 4.1 van de maximale score van 5. In totaal hebben ongeveer 400 mensen over de Renault bank een review achtergelaten.

Met name de aantrekkelijke rente, is hetgeen waar de klanten tevreden over zijn. Als negatief punt wordt aangemerkt dat het openen van een spaarrekening enige tijd in beslag neemt. Dit is echter iets wat je tegenwoordig bij alle banken zult zien. 

De aangescherpte regelgeving op het gebied van het voorkomen van witwassen, zorgt er nu eenmaal voor dat banken strikte procedures dienen te hanteren. Wanneer je een groter bedrag gaat storten, dan zijn zij bijvoorbeeld verplicht om na te gaan, waar dit geld vandaan komt.

Sinds juli 2021 wordt de Spaarrekening van de Renault bank via Raisin aangeboden. Zij bieden hierbij direct een van de beste rente die je kunt ontvangen.

Is de Renault bank betrouwbaar?

De bank bestaat al sinds 1974. Daarnaast maakt de bank onderdeel uit van een groot concern. Het is overigens niet zo, dat wanneer de autoproducent in de problemen terecht zou komen, dat dit ook problemen zou opleveren voor de bank. 

De ondernemingen zijn op dit vlak strikt gescheiden. De kredietstatus van Frankrijk als land wordt op dit moment ingeschaald als AA. Dit is een goede score, al is deze score wel lager dan de kredietscore van Nederland. De Renault bank valt dus onder een depositogarantiestelsel van een land met een goede kredietwaardigheid.

Lange termijn sparen

Raisin biedt verschillende spaarrekeningen en deposito`s aan. De Renault bank biedt via Raisin alleen vrij opneembare spaarrekening aan. Je kunt dus op ieder moment jouw geld weer opnemen. Wel kan de rente op ieder moment wijzigen. Zowel dalen als stijgen, is altijd mogelijk bij een variabele rente. 

Wanneer je op zoek bent naar een termijndeposito, dan biedt Raisin andere interessante banken, waar je als Nederlander kunt sparen.

Doordat de buitenlandse banken die hun spaarproducten via Raisin aanbieden onder het depositogarantiestelsel vallen, wordt bij deze banken spaargeld gedekt via het internationale depositogarantiestelsel.

De vraag is of het op het moment verstandig is om geld voor een langere periode vast te zetten. Sinds lange tijd bevinden we ons in een tijdperk van stijgende rentes. Het lijkt er hierbij niet op, dat hier op korte termijn een einde aan komt. Dit blijft echter wel altijd koffiedik kijken.