Inkomstenbronnen

Meerdere inkomstenbronnen zorgen voor een hoger besteedbaar inkomen. Dit geeft je wellicht ook de financiële ruimte om te gaan sparen of beleggen. Hierdoor kan je dan uiteindelijke meerdere inkomstenbronnen creëren.

Inkomen uit werk

De meeste Nederlanders genieten hun inkomen uit loondienst. Elke maand ontvang je dan een salaris. Dit geeft een hoge mate van zekerheid. Tenzij je van baan verandert, of je maakt een promotie, zal dit inkomen echter niet veel toenemen in de loop der jaren. De meeste mensen kiezen echter voor deze zekerheid. Daar is dan ook helemaal niks mis mee. 

Ondernemen

Risico en ondernemen zijn aan elkaar verbonden. Je kunt veel geld verdienen, maar het kan ook tegenzitten, waardoor je bijna niks verdient. Of in het ergste geval zelfs verlies leidt. Als ondernemer kan je echter wel groeien, waardoor de omzet en de winst zal toenemen. In tegenstelling tot loondienst, zit er geen rem op de mogelijk inkomsten. 

Uiteindelijk zal hetgeen je kunt verdienen met ondernemen hoger liggen, dan dat je in loondienst zal verdienen. Wel met nadruk op kunt.

Niet iedereen is echter in de wieg gelegd om te gaan ondernemen. Je dient bereid te zijn om risico te nemen en ook dien je de juiste drive te bezitten, om jouw dromen te realiseren. Hard werken is verbonden aan het ondernemen. Dit is dan ook een vorm van een actief inkomen.

Parttime ondernemen

Het internet biedt veel kansen, om ook naast een baan parttime te gaan ondernemen. Een bijkomend voordeel is dat je hierbij vrij weinig hoeft te investeren.

Wanneer je een webshop gaat opzetten, dan valt de investering over het algemeen reuze mee. Een bijkomend voordeel is dat er dan ook direct sprake is van meerdere inkomstenbronnen.

Verschillende inkomstenbronnen

Je hebt dan bijvoorbeeld niet de kosten van een kantoorpand. En indien je thuis voldoende ruimte hebt om producten op te slaan, dan hoef je ook geen magazijnruimte te huren.

Maar ook kan je in jouw vrije uren aan de slag gaan als online marketeer. Ook hiermee kun je extra inkomen genereren. En wat dacht je van het schrijven van een e-book? Indien je een e-book hebt gepubliceerd dat goed verkoopt, dan is dit ook een mooie methode om extra geld te verdienen. 

Foto`s bewerken kan ook een extra inkomstenbron opleveren. Een dergelijke dienst kun je via Fiverr aanbieden. Eigenlijk zijn er gewoonweg teveelmogelijkheden om extra inkomstenbronnen te creëren op te noemen.

Affiliate marketing

Wat ook erg populair is op dit moment, is affiliate marketing. Dit is meer een vorm van passief inkomen. Het grote voordeel ten opzichte van het uurtje factuurtje systeem, is dat je ook geld kunt verdienen op het moment dat je niet actief aan de slag bent. 

Helemaal passief geld verdienen is het zeker ook weer niet. Je dient de nodige tijd te investeren, om het punt te bereiken dat je in staat bent om een passief inkomen te genereren. Vooral in het begin zal het om kleine bedragen gaan die binnenkomen. De kunst is dan om door te blijven zetten. Tot het punt dat er echt serieuze bedragen binnenkomen. Dit kan best wel enige tijd in beslag gaan nemen.

Passieve inkomstenbronnen

Met passive inkomstenbronnen wordt er bedoeld, dat je zonder te werken extra inkomsten genereert. Dit dien je echter niet al te strikt op te vatten. Beleggen wordt ook gezien als een vorm van passieve inkomsten. Hier dien je uiteindelijk altijd wel iets voor te doen.

Er zijn verschillende methoden om op een passieve manier extra inkomen te generen. Indien je over spaargeld beschikt, dan kun je dit gaan beleggen of investeren, om zodoende met dit geld extra inkomen te generen. Je laat als het ware het geld voor jou werken.

Door een passief inkomen te generen, zorg je ervoor dat je niet langer afhankelijk bent van een werkgever. 

Investeren via crowdfunding

Ook hier is er echter sprake van risico. Een belegging kan altijd  minder waard worden. Daarentegen kan je ook hoge rendementen realiseren. Via crowdfunding is het mogelijk om rendementen van meer dan 10% te behalen. 

Als je dan het rente-op-rente effect in ogenschouw neemt, dan kan je op die manier vermogen snel laten groeien.

Crowdfunding inkomstenbron

Bij een rendement van 10% zal het iets meer dan 6 jaar duren, alvorens je jouw inleg hebt verdubbeld. 

Beleggen op de beurs

De beurs biedt nog altijd goede mogelijkheden om extra geld te verdienen. Je kan hierbij direct een groot bedrag investeren, wat dan rendement zou moeten gaan opleveren. Je kan er echter ook voor kiezen, om maandelijks een kleiner bedrag te gaan beleggen. Ook op die manier kun je op termijn vermogen opbouwen. Dit vermogen zal je dan extra inkomsten opleveren. 

Cryptocurrencies

De afgelopen jaren hebben behoorlijk wat mensen, veel geld verdiend met cryptocurrencies. Op dit moment gaat het echter niet zo goed met de koersen van de verschillende crypto`s. Ik vraag me dan ook af,  hoeveel mensen, hetgeen zij het afgelopen jaar hebben verdiend, inmiddels al weer kwijt zijn. Indien je niet op tijd uitstapt, dan kan de winst weer snel verdampen.

Daarom ben ik van mening dat veel mensen te eenvoudig gaan beleggen in cryptocurrencies. Hier komt toch meer bij kijken en je dient er toch enigszins verstand van te hebben. Anders kan het weleens helemaal verkeerd uitpakken. Je dient goed doordrongen te zijn van de risico`s die je loopt, met het investeren in cryptocurrencies.

Daytraden

Daytraden is een aparte manier van beleggen op de beurs. Je voert heel veel transacties uit, waarbij je elke keer weer op zoek gaat naar kleine winsten. Aan het einde van de dag zorg je ervoor, dat alle aandelen die je in jouw bezit had, weer van de hand hebt gedaan. 

Ook hier valt veel geld mee te verdienen. Je dient jezelf hier dan wel goed in te verdiepen. 

Daytrading inkomen

Want ook hier kan je naast geld verdienen, ook geld gaan verliezen.

Sparen

Ik ken van mijn ouders nog de verhalen dat je wel 7%, of zelfs meer, kon ontvangen door spaargeld vast te zetten via een termijndeposito. Dit is echter verleden tijd en persoonlijk zie ik deze tijden ook niet meer terugkomen. Wellicht gaat de rente wel stijgen, maar dat zal in mijn opinie niet al teveel zijn.

Bij een buitenlandse spaarrekening kan je nog een rente van rond de 1,5% ontvangen. Een inkomstenbron kan je dit echter bijna niet noemen.

Financieel onafhankelijk worden

Je zult zien, dat mensen die eenmaal een extra inkomstenbron hebben gevonden, op zoek zullen gaan naar manieren om deze inkomsten uit te breiden. Door het creëren van verschillende inkomstenbronnen, gaan zij op zoek naar financiële vrijheid. 

Dit zal niet voor iedereen weggelegd zijn. Wel ben ik ervan overtuigd, dat wanneer je hier echt voor gaat, dat er veel meer te bereiken is, dan je in eerste instantie zelfs zou denken. Het is toch veelal een kwestie van doen en durven. 

Wanneer je niet meer hoeft te werken, omdat er op andere manieren genoeg geld binnenkomt, dan heb je het goed voor elkaar. Maar ook als je een paar honderd euro per maand extra verdient, dan is dit toch mooi meegenomen. 

Slapend rijk worden bestaat echter niet. Je zal altijd eerst een inspanning dienen te leveren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *