Een korte termijn geld tekort

Iedereen heeft wel eens de situatie meegemaakt dat het financieel even tegenzit. De tv en de wasmachine die tegelijkertijd kapot gaan, of een dure rekening voor de reparatie van de auto. Een korte termijn geld tekort is erg vervelend en komt bovendien best wel vaak voor. Of soms wil je gewoon wat extra geld om te besteden, om zodoende iets leuks te kunnen doen.

Direct de beschikking over extra geld

In dat soort situaties is het gewenst om op korte termijn over wat extra geld te beschikken. Zelfs als je al weet je dat er op niet al te lange termijn weer genoeg geld binnenkomt. Want op dat moment heb je daar niet zoveel aan, want je het eigenlijk per direct geld nodig. Je hebt gewoon even een korte termijn geld tekort.

En meestal gaat het in dergelijke situaties ook niet om hele grote bedragen om je zodoende uit de brand te helpen.

Hoe kan je een geld tekort op korte termijn oplossen?

Heb je even niet voldoende geld, dan is er een uitweg voor dat soort situaties in de vorm kleine lening voor een maand, of eventueel een paar maanden af te sluiten. Op die manier kan je de rekeningen betalen en op het moment dat het geld binnenkomt, dan kan je de lening weer aflossen. 

Het aanvragen van een lening is echter niet altijd even eenvoudig. Zelfs als je maar een paar honderd euro voor een maand of twee wilt lenen, dan komt de BKR controle om de hoek kijken. En niet alleen de BKR controle, ook dien je te voldoen aan allerlei andere voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening.

Leningen en het BKR register

Bovendien wordt een dergelijke lening ook direct in het register van het BKR opgenomen. Dat is ook niet iets wat iedereen wil. Veel mensen willen niet in dit register worden opgenomen. 

Of dat terecht is of niet, laten we in het midden. Indien je gewoon de lening weer netjes op tijd terugbetaald heeft dit geen invloed bij het aanvragen van toekomstige leningen of eventueel een hypotheek. Dit wordt pas een probleem wanneer je niet op tijd de lening aflost,of dat je meerdere leningen gaat afsluiten.

Snel een lening zonder rompslomp afsluiten

Maar hoe kan je dan eenvoudig, zonder al te veel papierwerk en rompslomp toch een lening afsluiten? Met andere woorden geld lenen zonder bkr toetsing? Dan ben je in de praktijk aangewezen op een minilening. Dit is de enige vorm van geld lenen zonder bkr toetsing die er in praktijk bestaat.

Deze minilening is eigenlijk alleen geschikt voor bovengenoemde situaties. Dit omdat je bedragen van een paar honderd euro kan lenen en deze binnen twee maanden weer dient terug te betalen. Meer lenen of een lening voor een langere periode afsluiten behoren niet tot de mogelijkheden.

De nadelen van een snelle lening

Daarnaast dien je bij geld lenen zonder bkr controle procentueel ook een hoge rente te betalen. Deze is vergelijkbaar met de rente van een creditcard. Daarom is het misschien maar beter ook dat je geen grote bedragen of een lening met een lange looptijd kan afsluiten. Dit zou in de toekomst tot financiële problemen kunnen leiden. 

Ga je honderd euro lenen, dan hoef je ook niet al te veel rente te betalen. Ga je echter duizenden euro`s lenen, dan kan dit aardig oplopen.

Het is puur en alleen gericht om een kortstondig geld tekort op te lossen en een tekort wat niet al te groot is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *