Veilig op vakantie met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard is een veilige methode om de beschikking te hebben over geld gedurende jouw vakantie. En dat is niet onbelangrijk, wat er zijn tegenwoordig maar weinig landen ter wereld waar het veilig is om met veel cash geld over straat te gaan. Daarom is ons motto, veilig op vakantie met een prepaid creditcard, doordat je zonder cash geld op zak op pad kan gaan.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen verbonden aan een dergelijke kaart.

Alleen het saldo kan gestolen worden

Doordat je een saldo op de kaart dient te zetten alvorens je de kaart kan gebruiken, loop je alleen risico over het actuele saldo van jouw kaart. Wordt op een of andere manier jouw kaart gestolen, of worden de gegevens online gehackt, dan loop je dus een beperkt risico.

Dit in tegenstelling tot een bankkaart of een normale creditcard. Bij dit type kaarten loop je of een risico voor de bestedingslimiet of voor het gehele banksaldo.

Regelmatig opwaarderen in plaats van in één keer een groot saldo storten is mijn inziens dan ook aan te raden. Op die manier kan je het risico beperken.

Iedereen kan veilig op vakantie men een prepaid creditcard 

Er zijn verschillende prepaid creditcards beschikbaar. Aangezien er geen krediet wordt verstrekt, je kan alleen betalen met het saldo wat je zelf hebt gestort, zijn er verder geen voorwaarden wat betreft inkomen om in aanmerking te komen voor een creditcard. 

Dit is een groot verschil met een gewone creditcard, waarbij er voorwaarden gesteld met betrekking tot het inkomen dat je geniet.

Ook komt er bij het aanvragen geen BKR controle aan te pas bij het aanvragen van een prepaid creditcard. Daardoor is dit type creditcard geschikt voor iedereen.

Eenvoudig het vakantiebudget onder controle houden

Naast dat je door het gebruik van een prepaid creditcard een kleiner risico loopt om te worden bestolen, kan je ook eenvoudiger jouw vakantiebudget onder controle houden.

Is het met een normale creditcard gemakkelijk geld uitgeven, dat is met een prepaid kaart minder het geval. 

Iedereen heeft het wel eens gemaakt dat je tijden eens vakantie eigenlijk meer geld uit hebt gegeven dan je had gepland. En vooral met het gebruik van een standaard creditcard is dit al snel het geval. 

Je merkt er tijdens de vakantie weinig van omdat de bedragen niet direct van jouw rekening worden afgeschreven.

Hoge kosten bij het te laat betalen van een creditcard rekening

Maar dan wanneer je thuis komt en de afrekening ontvangt dan is dat meestal een grote tegenvaller. En het maakt het extra vervelend dat je de vakantie op dat moment al achter de rug hebt. Maar toch ontkom je er niet aan om de rekening te betalen.

En dit dien je ook nog eens tijdig te doen. Het te laat betalen van de afrekening brengt hoge kosten met zich mee. Je gaat de hoogst mogelijke rente betalen en soms wordt er zelfs nog een extra boete in rekening gebracht. De rente die in rekening wordt gebracht is vergelijkbaar met de rente op een minilening.

Er geldt in Nederland een beperking opzichte van de rente die er bij een lening mag worden berekend. De rente die een creditcardmaatschappij in rekening brengt is doorgaans gelijk aan deze maximaal toegestane rente. Of in ieder geval komt de hoogte van deze rente in de buurt van dit maximum.

Ben je niet in staat om op tijd te betalen dan wordt dit dus een dure aangelegenheid. Dit kan je eenvoudig voorkomen door het gebruik van een prepaid creditcard. 

Dus ga je niet alleen veilig op vakantie met een prepaid creditcard, je houdt ook eenvoudig jouw uitgaven onder controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *