Beste spaarrente

Met de beste spaarrente wordt doorgaans de hoogste spaarrente bedoeld. Persoonlijk let ik echter ook op de voorwaarden. 

Wanneer een rente net iets hoger is, maar je krijgt wel te maken met beperkende voorwaarden, dan is het voor mij persoonlijk niet langer de beste spaarrente. Daarnaast dien je ook goed te letten op de risico's. Bij een bank in Turkije kan je meer dan 25% rente ontvangen, maar of dat nu de beste spaarrentes zijn, dat betwijfel ik ten zeerste.

Beste spaarrente Nederland

In Nederland ontvang je de beste spaarrentes bij een termijndeposito met een meerjarige looptijd. De rentes zijn dan nog steeds dermate laag, dat het woord beste in mijn opinie niet van toepassing is. Zo is de rente nog steeds fors lager dan de inflatie.

Open je een spaarrekening met een variabele rente, dan wordt de rente nog lager. Voor Nederlandse banken kun je eigenlijk stellen dat spaarrekeningen met de hoogste rente, nog steeds spaarrekeningen met een relatief lage rente zijn.

Sparen bij bunq

bunq is ook een Nederlandse bank. Ook al is de bank alleen online actief, zij zijn wel gevestigd in Nederland en de oprichter is ook een Nederlander. Te weten Ali Niknam. De bunq bank is de Nederlandse bank die op dit moment de hoogste spaarrente biedt. 

Dit is op basis van een variabele rente bij een vrij opneembare spaarrekening. Je kunt dus per maand sparen en zodoende een kapitaal opbouwen.

Beste spaarrente Europa

Wanneer je buiten de landsgrenzen gaat kijken maar wel bij Europese banken, dan zal de hoogste rente die je kunt ontvangen fors hoger zijn, dan de rentes bij Nederlandse banken.

Hierbij kijken we overigens alleen naar Europese banken van binnen de Europese Unie die onder het depositogarantiestelsel vallen. Dit is erg belangrijk om goed in de gaten te houden. 

Want ga je bij een bank sparen buiten de Europese Unie of bij een bank die niet onder het depositogarantiestelsel valt, dan loop je een fors risico.

beste spaarrentes Europa

Kies voor zekerheid

Het depositogarantiestelsel biedt de garantie dat je tot een bedrag van 100.000 euro schadeloos wordt gesteld indien een bank failliet gaat. En ook al is de kans dat een bank failliet gaat niet al te groot, de laatste tijd zijn er met name in Amerika toch weer een aantal banken failliet gegaan. Hierbij wordt aangenomen dat dit niet zal overwaaien naar Europa maar helemaal zeker kan je hier niet van zijn. 

Bij de bepaling van het bedrag van de compensatie worden de verschillende bedragen van alle spaarrekeningen bij eenzelfde bank bij elkaar opgeteld. Het heeft vanuit dat oogpunt dus geen zin om meerdere spaarrekeningen of deposito`s bij dezelfde bank te openen. 

Een ander risico is het sparen in lokale valuta, wanneer het land waar je gaat sparen niet de euro als betaalmiddel hanteert. Dit is bijvoorbeeld het geval in EU landen zoals Polen en Zweden. Vaak zie je dan wel dat er speciaal voor de buitenlandse spaarders, een buitenlandse bank hun spaarproducten ook in euro's aanbiedt. 

Wat is de bank met de beste spaarrente?

De bank met de beste spaarrente vind je op dit moment via Raisin. De bij dit spaarplatform aangesloten banken bieden doorgaans een hogere rente dan andere banken. Zo kan je via Raisin een vrij opneembare spaarrekening bij de Renault Bank openen, waarbij je een substantieel hogere rente ontvangt dan bij de ABN Amro, ING of Rabobank

Depositosparen is ook mogelijk via Raisin. Op die manier kun je een echt hóge spaarrente ontvangen. Wel dien je jouw geld dan voor een langere periode vast te zetten. Hierbij krijg je te maken met beperkende voorwaarden wanneer je jouw geld voor het einde van de looptijd van een deposito wil opnemen. Dit is iets om goed rekening mee te houden, alvorens je kiest voor een deposito met een lange looptijd.

Bekijk hieronder de actuele spaarrente:

Hoogste deposito rente

BankLooptijdRente
Banca Progetto1 jaar3,60%
Banca Progetto2 jaar3,60%
Banca Progetto3 jaar3,60%
Coop Pank1 jaar3,60%
Haitong Bank1 jaar3,60%
Haitong Bank2 jaar3,60%
Haitong Bank6 maanden3,51%
Coop Pank1 jaar3,51%
Banca Progetto6 maanden3,50%
BFF3 maanden3,50%
Klarna1 jaar3,35%
Nordax9 maanden3,30%
Bigbank5 jaar3,30%
Renault Bank5 jaar3,20%
Rente per 20/05/2024

Vrij opneembare spaarrekeningen

BankRente
Banca Progetto3,50%
CKV Bank3,00%
Inbank3,20%
Nordax bank3,29%
Klarna bank3,25%
Bigbank3,00%
Renault bank2,90%
bunq Easy Savings2,46%
Civi bank1,50%
Rente per 20/05/2024
Overzicht rentes

Deposito`s en vrij opneembare spaarrekeningen.

Meer informatie 

Overzicht rentes Bigbank

Deposito sparen en een vrij opneembare spaarrekening.

Meer informatie 

Overzicht rentes bunq

Hoge rente en geen beperkende voorwaarden

Meer informatie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *