Sparen bij bunq doe je via Easy Savings. De rente die er wordt vergoedt, is meer dan interessant te noemen. Aangezien het gaat om een vrij opneembare spaarrekening, is de rente zelfs een van de hoogste die je binnen Europa kunt ontvangen. 

Easy savings bunq

Zo is de rente hoger dan bij een deposito van de ABN AMRO van 1 jaar.  Andere banken zijn nogal eens traag met het verhogen van de spaarrente. Hier is bij bunq geen sprake van.

Hoeveel rente kun je ontvangen?

De rente is de afgelopen tijd sterk gestegen. bunq heeft dan ook zijn rente in de afgelopen maanden meerdere malen verhoogd. Op dit moment is dit de rente die je kunt ontvangen:

Type spaarrekeningRente
Vrij opneembaar2,46%
Rente per 20/05/2024

Begin direct met sparen!

Het gaat hierbij om een variabele rente. De rente kan dus op elk moment worden aangepast. Deze kan zowel stijgen als dalen. 

Easy Savings is gratis

Bij bunq sparen is gratis. Je kunt namelijk een bunq  Easy Savings account openen, zonder dat je een betaalrekening hoeft te openen. Bij bunq kun je uiteraard ook direct een betaalrekening met veel voordelen openen. bunq biedt bijvoorbeeld de easy money rekening aan, waarmee je rekeningen in 16 verschillende valuta kunt op openen. Ook op deze betaalrekening ontvang je dezelfde hoge rente.

Een rekening openen

Aangezien bunq een technologisch vooruitstrevende bank is, wordt een spaarrekening openen geheel online afgerond. Een spaarrekening met een hoge rente openen kost je op deze manier slechts enkele minuten. Het beheren van het spaargeld doe je via een app. Je hebt dus overal toegang tot jouw spaarrekening. 

Wat zijn de voorwaarden?

De enige voorwaarde is dat je slechts twee keer per maand geld van de rekening kunt opnemen. Het voordeel hierbij is dan wel dat je direct over het geld kunt beschikken, aangezien een overboeking realtime wordt verwerkt.

Verder bestaat er geen minimaal spaarbedrag. Je kunt dus al vanaf 1€ beginnen met sparen. Wel is het zo dat de rente wordt vergoedt tot een maximaal bedrag van 100.000 euro. 

Echter, uit oogpunt van het depositogarantiestelsel zou ik persoonlijk zowiezo geen groter bedrag storten op een spaarrekening.

Depositogarantiestelsel

bunq is het in het bezit van de benodigde vergunningen, om in aanmerking te komen voor het depositogarantiestelsel. 

Omdat het hier om een Nederlandse bankvergunning gaat, is in het geval van een calamitei,t de Nederlandsche bank verantwoordelijk voor de afwikkeling. Je krijgt in deze, zeer onwaarschijnlijke situatie, dus niet te maken met overheden van andere landen. Dit is zeker een voordeel opzichte van sparen via Raisin.

Sparen in combinatie met een betaalrekening

Wanneer je ook in het bezit bent van een betaalrekening bij bunq, dan is automatisch sparen bij bunq ook mogelijk. Je kunt dan eenvoudig instellen hoeveel je per dag, per week of per maand wilt gaan sparen. 

Wanneer je een betaalrekening bij een andere bank hebt, dan kun je uiteraard ook zelf een periodieke overboeking instellen, om op die manier automatisch te gaan sparen. 

Om te profiteren van de hoogste rente, dien je slechts een Easy Savings account te openen, Dit kost je slechts een paar minuten en kost je verder helemaal niks.