Rabo regenboogrekening

De Rabo regenboogrekening is bedoeld voor kinderen tot en met 18 jaar. Door de hogere rente die je ontvangt, in vergelijking met een standaard vrij opneembare spaarrekening, kan je er op die manier voor zorgen dat een kind op zijn 18e over een groter bedrag kan beschikken. De vraag is of dit de beste methode is om te sparen voor een kind.

Hoeveel rente ontvang je?

Er is sprake van een variabele rente. Op dit moment bedraagt de rente 0,85% op jaarbasis bij een Rabobank regenboogrekening. Dit is hoger dan de rente bij een vrij opneembare spaarrekening die op dit moment 0,75% bedraagt. 

Heel groot is het verschil echter ook weer niet. Dergelijke rentepercentages helpen niet echt bij het sparen voor de toekomst. Daarnaast ontvangt het kind een welkomstcadeau. Hierbij kan je denken aan een cadeaukaart.

Van wie is het spaargeld?

Het kind krijgt pas op zijn 18e de beschikking over het geld. Dit is voor veel ouders en grootouders een belangrijke reden om een Rabo regenboogrekening te openen. Aan de ene kant heb je dan als ouders de tijd om een mooi bedrag bij elkaar te sparen en aan de andere kant voorkom je dat het kind het geld aan onnodige zaken gaat uitgeven

Vaak wordt er gekozen voor een bepaald doel om een regenboogrekening te openen. Hierbij kun je denken aan het bekostigen van een studie of het behalen van het rijbewijs.

Is tussentijds geld opnemen of storten mogelijk?

Tot de 18e verjaardag van het kind kun je als ouders het geld van de rekening opnemen.

Na de 18e verjaardag behoort het geld toe aan het kind. Vanaf die datum kan het kind ook zelf beslissen wat hij of zij met het geld gaat doen. Hier heb je dan geen enkele zeggenschap meer over.

Je kunt op ieder moment dat je dat wilt geld storten. Zo kun je ervoor kiezen om elke maand geld opzij te zetten. Op dit vlak gelden er verder geen voorwaarden. Zo kan je ook een meevaller op de spaarrekening storten.

Rabobank regenboogrekening

Regenboogrekening openen bij de rabobank

Om een Rabo regenboogrekening te openen bij de Rabobank dien je als ouders zijnde een betaalrekening te hebben lopen bij de bank. Anders is dit niet mogelijk. Aan het openen van de spaarrekening zijn verder geen kosten meer verbonden. Deze kosten zitten als het ware verwerkt in de maandelijkse kosten voor een betaalrekening.

Het online openen via het online bankieren van een regenboogrekening van de Rabobank is erg eenvoudig. Dit gaat net zoals het openen van andere spaarrekeningen en deposito`s.

Andere mogelijkheden om te sparen voor een kind

Zeker wanneer je op jonge leeftijd voor een kind wil gaan sparen, dan is de rente erg belangrijk. Op langere termijn kan dit namelijk een groot verschil maken voor het eindbedrag. Daarom zou ik persoonlijk gewoon kiezen voor een spaarrekening met de hoogste rente

Als het kind 18 jaar wordt, dan kan je alsnog het geld aan het kind overmaken. Uiteindelijk is het voor het kind het belangrijkste hoeveel geld zij ontvangen.

Via Raisin, Bigbank of bunq kun je op dit moment een aanzienlijk hogere rente ontvangen dan bij een Rabo regenboogrekening. Wanneer je bijvoorbeeld 10 jaar maandelijks een bedrag inlegt, dan zal het verschil aanzienlijk zijn. Hier kan dan geen welkomstcadeau tegenop.

Onderstaand een overzicht wat het verschil in rente betekent, wanneer je maandelijks 100€ zou storten.

Aantal jaren Rabobank 0,85% bunq 2,07% Bigbank 2,20% Verschil Rabo - bunq Verschil Rabo - Bigbank
5 € 6.127 € 6.306 € 6.336 € 179 € 209
10 € 12.520 € 13.279 € 13.409 € 759 € 889
15 € 19.191 € 20.988 € 21.303 € 1.797 € 2.112
Overzicht rentes

Deposito`s en vrij opneembare spaarrekeningen.

Meer informatie 

Overzicht rentes Bigbank

Deposito sparen en een vrij opneembare spaarrekening.

Meer informatie 

Overzicht rentes bunq

Hoge rente en geen beperkende voorwaarden

Meer informatie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *