Rentewijzigingen april 2023

In april hebben verschillende banken hun rente aangepast. Op deze pagina bespreken we de grootste rentewijzigingen van april 2023.

Klarna Bank

Klarna heeft zijn rente fors naar boven bijgesteld. Zo bedraagt de rente bij een vrij opneembare spaarrekening nu 1,75%. De rente bij een deposito van 1 jaar bedroeg per april 2023 3,05%.

CiviBank

Opvallend zijn de rentewijzigingen bij de CiviBank. De rente bij een deposito van 3 maanden is gehalveerd van 1,80% naar slechts 0,90%. De rente bij een vrij opneembare spaarrekening is nog steeds ongewijzigd en bedraagt 1,50%. Fors hoger dus dan een deposito van 3 maanden.

Renault Bank

De Renault bank biedt via Raisin alleen een vrij opneembare spaarrekening. De rente bij deze vrij opneembare spaarrekening is met 0,20% verhoogd naar 1,75%. Hiermee blijft de Renault een van de banken met de hoogste rente bij een vrij opneembare spaarrekening.

CKV

De CKV heeft de rente aangepast voor deposito`s met een langere looptijd. Vanaf een looptijd van 3 jaar bedraagt de rente nu 3,50%. Dit geldt voor alle tussenliggende looptijden tot 10 jaar.

Banca Progetto

De rente van de vrij opneembare spaarrekening van Banca Progetto bedraagt 1,75%. Dit is maar liefst een verhoging van 1,25% ten opzichte van de rente in maart.

Inbank

De Inbank biedt in april een deposito met een nieuwe looptijd aan. Het is nu ook mogelijk om de rente voor 6 maanden vast te zetten. Dit tegen een zeer interessante rente van 2,65%.

Hoogste rente in april 2023

In april 2023 wordt de hoogste spaarrente door de Haitong bank aangeboden. Bij een deposito van 3 jaar bedraagt de rente 3,62%.

Met een rente van 3,61% is het verschil met BluOr echter te verwaarlozen. Hetzelfde geldt voor Banca Progetto met een rente van 3,60%. Door deze rente is sparen weer lonend.

Rente april 2023

Rente bij Nederlandse banken

De rente bij Nederlandse banken wordt slechts mondjesmaat aangepast. Zo bedraagt de 1 jaar deposito rente 1,40%. Bij de Rabobank ligt deze rente met 1,25% zelfs nog lager.

Easy savings van bunq blijft bij de Nederlandse banken de positieve uitzondering. Bij een vrij opneembare spaarrekening bij bunq ontvang je maar liefst een rente van 2,01%.

Euribor

De rente die Nederlandse banken vergoeden ligt ver onder de Euribor rente. De 12 maanden euribor is inmiddels opgelopen naar 3,88%. Je zou dus mogen verwachten dat de Nederlandse spaarrente de komende tijd kan gaan stijgen. De rentewijzigingen van april 2023 hebben nog weinig verbetering laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *