Hoogste deposito rente

Geld lang vastzetten door middel van het afsluiten van een deposito levert een hogere rente op. Maar wat is nu de hoogste deposito rente op dit moment? En is deze rente dermate hoog dat dit het ook zinvol maakt om geld vast te zetten. 

Want een nadeel van geld vastzetten is dat je niet zonder meer het geld kunt opnemen. Als dit al mogelijk is dan zal dit bijna altijd tot kosten leiden.

Hoogste deposito rente Nederland

Nederlandse banken bieden bijna allemaal spaardeposito`s aan. De rente die de verschillende banken bieden ligt doorgaans dicht bij elkaar. Wel zie je soms dat de ene bank iets eerder de rente aanpast dan een andere bank. Na verloop van tijd zullen de verschillende rentes dan weer redelijk op elkaar aansluiten.

De rente op een deposito bij Nederlandse banken is op  dit moment als volgt:

Nederlandse banken zijn echter niet erg gul met verstrekken van een hoge rente op een spaardeposito. Deze blijft bijna altijd achter bij hetgeen je in het buitenland kunt ontvangen. De hoogste deposito rente bij een Nederlandse bank is doorgaans lager dan de hoogste deposito rente bij buitenlandse banken.

Vrij opneembare spaarrekening van bunq

De hoogste rente die op dit moment wordt aangeboden is de rente van bunq. Hierbij gaat het echter om een vrij opneembare spaarrekening met een variabele rente. Hierbij heb je dan geen zekerheid dat je deze rente zult blijven ontvangen. 

Wanneer de rente gaat dalen dan zal de rente bij bunq easy saving ook gaan dalen. Aan de andere kant, gaat de rente verder stijgen, dan zal je bij easy savings van bunq ook meer rente gaan ontvangen.

Hoogste deposito rente Europa

Als je via Raisin een deposito afsluit, dan zal je een hogere rente ontvangen. Het gaat hierbij om de hoogste deposito rente in Europa en dan specifiek voor banken vanuit de Europese Unie. Raisin werkt alleen samen met banken die onder het depositogarantiestelsel vallen.

Een overzicht van de actuele rentes van spaardepositos aangeboden door Raisin zijn als volgt:

Hoogste deposito rente

BankLooptijdRente
Banca Progetto1 jaar4,10%
Banca Progetto2 jaar4,10%
Banca Progetto3 jaar4,10%
Haitong Bank1 jaar4,10%
Banca Progetto6 maanden4,00%
BluOr Bank6 maanden4,00%
Haitong Bank2 jaar4,05%
Haitong Bank6 maanden3,95%
BluOr Bank9 maanden3,90%
Orange bank1 jaar3,90%
Nordax9 maanden3,70%
Coop Pank1 jaar3,60%
Bigbank5 jaar3,50%
Renault Bank5 jaar3,20%
Rente per 15/01/2024

Voordat we tot deze vergelijking zijn gekomen, hebben we zeker gesteld dat de banken die in het overzicht zijn opgenomen in  het bezit zijn van een bankvergunning.

Verschillende looptijden

De hoogte van de rente hangt van twee factoren af. Ten eerste verschilt de rente per bank en daarnaast speelt ook de looptijd een rol. Bij deposito`s met een langere looptijd zal je een hogere rente ontvangen. 

Wel is het opvallend, dat op dit moment de rente bij spaardeposito`s met een hele lange looptijd lager uitvallen dan bij een looptijd van 3 of 5 jaar. Dit komt doordat de lange termijn rente minder hard gestegen is dan de korte rente. 

Om de inflatie te bestrijden is het namelijk belangrijker om de korte rente te verhogen.  Hierdoor is het voor bedrijven nog steeds interessant om lange termijn investeringen te doen.

hoogste deposito rente europa

In een ver verleden kon je een echt hóge spaarrente ontvangen door het afsluiten van een deposito voor bijvoorbeeld 10 jaar. Dan kon de rente zelfs wel oplopen naar 7% of nog hoger. Hier komen we voorlopig bij lange na nog niet in de buurt. In mijn opinie zal dat zelfs nooit meer voorkomen. Hiervan zouden de economische gevolgen te groot zijn.

Hoogste deposito rente 1 jaar

Wanneer je er zeker van bent dat je een (gedeelte) van jouw spaargeld niet binnen een jaar nodig zal hebben, dan kan je geld voor een jaar vastzetten om op die manier te profiteren van de hoogste deposito rente voor spaardeposito`s met een looptijd van een jaar. Dit is vervolgens de rente die je kunt incasseren:

Bank1 jaar
Banca Progetto4,10%
Haitong Bank4,10%
Orange Bank3,90%
Banca Privata leasing3,85%
Rietumu Bank3,78%
Nordax3,75%
Coop Pank3,60%
Inbank3,60%
Klarna3,59%
Civi Bank3,50%
BluOr bank3,45%
Imprebanca3,45%
Banca Promos3,30%
Younited3,30%
Bigbank3,20%
BFF3,00%
J&T Banka2,40%

hoogste deposito rente 3 jaar

Heb je jouw geld niet binnen 3 jaar nodig? Of is er een gedeelte van jouw spaargeld dat je voor 3 jaar kunt missen, dan is dit de hoogste deposito rente voor een looptijd van 3 jaar:

Bank3 jaar
Banca Progetto4,10%
CKV Bank3,66%
BluOr bank3,61%
Klarna Bank3,59%
Inbank3,35%
Renault Bank3,30%
Imprebanca3,30%
Bigbank3,30%
Rietumu Bank3,26%
Privatbanka3,00%
Civi Bank2,60%
Younited2,55%
Overzicht rentes

Deposito`s en vrij opneembare spaarrekeningen.

Meer informatie 

Overzicht rentes Bigbank

Deposito sparen en een vrij opneembare spaarrekening.

Meer informatie 

Overzicht rentes bunq

Hoge rente en geen beperkende voorwaarden

Meer informatie 

Wat als een bank failliet gaat?

Het nadeel van een termijndeposito is dat je niet zomaar jouw geld kan opnemen. Komt een bank in de problemen, dan kan je dus niet zomaar jouw geld opnemen. 

Bij sommige banken wordt als voorwaarde gehanteerd dat een bank op individuele aanvragen bepaalt of zij bereid zijn de looptijd voortijdig te beëindigen. Hierbij is het niet ondenkbaar dat als een bank in de problemen komt, dat zij geen gehoor zullen geven aan verzoek tot voortijdige beëindiging.

In dergelijke situaties is er altijd nog het depositogarantiestelsel. Mocht een bank failliet gaan, dan is de nationale bank van het land die de bankvergunning heeft uitgegeven verplicht om er voor te zorgen dat je binnen 7 werkdagen jouw saldo tot en met 100.000 euro op jouw tegenrekening hebt staan. Dit is vooral bij depositosparen een prettig gevoel omdat je niet zomaar jouw geld weg kunt weghalen wanneer daar reden toe zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *