Veel geld verdienen

Veel geld verdienen is voor veel mensen een droom. Helaas is dit slechts voor een beperkt aantal mensen weggelegd. Toch zijn wij van mening dat je meer kunt verdienen, dan dat je zou denken. Het komt echter niet vanzelf. Je zal er wel eerst hard voor dienen te werken. 

Het eerste miljoen

Je hoort vaak dat het eerste miljoen het moeilijkst is om te verdienen. Dit is een waarheid als een koe. Maar ook als je dit op een kleiner bedrag toepast, is het een absolute waarheid. Wanneer je de eerste tienduizend euro op jouw spaarrekening hebt staan, dan wordt het eenvoudiger om dit saldo naar de twintigduizend op te krikken.

Je hebt dan namelijk geld om te investeren. Hierdoor kan je geld voor jou laten werken. Zelfs als je maar een beperkt rendement behaalt, zal dit na verloop van tijd toch oplopen. 

Ons advies op dit vlak, begin eens met een eerste doel. Hoeveel geld wil jij over twee jaar op jouw spaarrekening hebben staan?

Geld voor jou laten werken

Geld laten werken kan op verschillende manieren. Je kunt het geld op een spaarrekening zetten en op die manier rente ontvangen. Het goede nieuws is dat er verschillende mogelijkheden zijn om weer rente te ontvangen. Raisin biedt verschillende opties, waarbij de rente zelfs kan oplopen naar boven de 2%. Het is een tijd geleden dat het mogelijk was een dergelijke rente te ontvangen. Veel is het uiteraard nog steeds niet.

Wanneer je geld sneller wilt laten groeien, dan dien je het geld op een andere manier te investeren. Wel zal er dan ook sprake zijn van een zeker risico. Des te sneller je het geld wilt laten groeien, des te groter dit risico zal zijn.

Een spaarsaldo opbouwen

De vraag is hoe je op dit moment een spaarsaldo kunt opbouwen. In de huidige tijd is dit zeker niet altijd eenvoudig. Je zult op zoek moeten gaan naar extra inkomsten, zodat je op die manier nog geld overhoudt. Daarnaast zou je bepaalde zaken kunnen laten, waarmee je geld bespaart. 

Extra werken

Door extra te werken zal je meer gaan verdienen. Als je daarnaast kiest voor ploegendiensten buiten de normale arbeidstijden, dan kan je zelfs veel geld verdienen.

Of bijvoorbeeld werken op zondag. De meeste CAO`s bepalen dat je voor werk op zondag een toeslag van 100% ontvangt. Dat tikt dus lekker aan.

Wel dien je dan zorgvuldig om te gaan met het extra geld dat je verdient. Zet dit direct op de spaarrekening en ga het niet uitgeven aan onnodige zaken. Dit is de discipline die je dient op te brengen. Alleen dan kun je geld voor jou laten werken.

Extra werken

Bijverdiensten creëren

Naast het extra werken, kan je ook op zoek gaan naar bijverdiensten naast jouw huidige baan. De uitgelezen methode hiervoor is om online geld te verdienen. De mogelijkheden  hiertoe zijn talloos. Daarnaast is het vaak veel eenvoudiger dan je denkt. 

Het is voornamelijk doen en doorzetten. Als je op deze manier een paar honderd euro per maand extra verdient, dan geeft dit ook weer ruimte om aan een vermogen te gaan bouwen. 

Het grote voordeel is dat dit vanuit huis kan doen. Daarnaast ben je niet gebonden aan werktijden. Je kunt jouw diensten aanbieden op verschillende vlakken. Ben je bijvoorbeeld erg handig met social media, dan zou je de social media pagina van een bedrijf kunnen gaan bijhouden. Of kan je goed foto`s bewerken, dan is daar ook geld mee te verdien

Maar ook zou je online producten kunnen gaan verkopen via Bol.com, je gaan toeleggen op affiliate marketing en nog veel meer. Bijna alles kun je online verkopen, waarmee je misschien wel eenvoudig honderden of duizenden euro`s per jaar kunt verdienen.

Investeren met risico

Investeren met risico kan ook veel geld opleveren. Echter, het woord risico is hier erg belangrijk. Het kan goed uitpakken, maar zeker ook verkeerd uitpakken. Je dient hier dus verstandig mee om te gaan.

Investeren in crypto

Met de handel in crypto kun je veel geld verdienen. Je dient dan echter wel kennis te bezitten omtrent dit thema. Ga je handelen zonder kennis, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk verkeer gaan uitpakken. 

Crowdfunding

Een andere optie is crowdfunding. Dit vind ik persoonlijk erg interessant. Via deze methode kan je rendementen behalen van 12% of zelfs meer. Maar ook hier is er altijd weer sprake van risico.

Door investeringen goed te spreiden kun je dit risico echter beperken. In mijn opinie dien je dit dan ook altijd te doen. 

Verdienen met crowdfunding

Beleggen in aandelen

Wanneer je iets minder risico wilt nemen, maar toch op zoek bent naar een hoger rendement dan bij sparen het geval is, dan kan je altijd nog gaan beleggen. Je kunt dan gaan beleggen met beleggingsfondsen, of zelf actief een aandelenportefeuille gaan samenstellen. 

Wanneer je actief aan de slag wilt, dan is het ook hier weer van belang dat je dan wel beschikt over voldoende kennis. Anders kan het ook hier fout gaan. 

Bovenstaande methoden om veel geld te verdienen zijn allemaal gebaseerd op een passief inkomen. Je laat geld voor jou werken en de tijdsinvestering is daardoor minimaal.

Snel geld verdienen

Veel mensen maken de fout om te proberen snel geld te verdienen. Hierdoor gaan zij of onverantwoord investeren in zaken zoal crypto, of beginnen ergens mee en houden er weer snel mee op.

Snel geld verdienen bestaat niet. Je dient altijd te beseffen dat dit tijd kost. Als je online geld wilt gaan verdienen, dan gaat hier tijd overheen. Een youtube kanaal met veel volgers bouw je niet in een paar maanden op. Hetzelfde geldt voor instagram of voor affiliate marketing. Voordat je geld kunt verdienen, dien je eerst veel tijd te investeren. 

Laat je niet gek maken

Iets wat je ook zeker niet dient te doen, is het vallen voor advertenties waarin wordt beloofd, dat je heel snel heel rijk gaat worden. En dat met een minimale tijdsinvestering. 

Dit is gewoon pertinente onzin. Iets waar je geld mee kunt verdienen, zonder dat je er iets voor hoeft te doen, dat ga je niet promoten. Dat behoud je voor jezelf. Vaak wordt er dan bij vermeldt, dat degene die de training aanbiedt graag andere mensen wil helpen. Echter, vaak is het alleen het helpen van hun eigen portemonnee.

Het belang van een realistische verwachting

Dat wil niet zeggen, dat je helemaal geen geld kunt verdienen met hetgeen er wordt gepromoot. Je dient alleen realistisch te zijn. Geld verdienen via het internet is bijvoorbeeld heel goed mogelijk. Maar je wordt niet binnen een jaar miljonair. Zolang je deze insteek hebt, dan is er niks op tegen om eens iets te proberen.

Het probleem is dat mensen direct gouden bergen verwachten. Wanneer dit niet lukt, dan haken ze af. Dan is het weggegooid geld en verspilde tijd. Zorg ervoor dat je realistische verwachtingen hebt. Dan is de kans dat je afhaakt vele malen kleiner.

Investeren in jezelf

Veel geld verdienen vereist dat je investeert in jezelf. Door het volgen van een opleiding of cursus, kun je jezelf opwerken binnen een bedrijf. Om online geld te verdienen, dien je tijd te investeren. En ook dien je er open voor te staan om te leren van anderen. En wellicht wat geld investeren in een goede training of cursus. Niks komt vanzelf. Dit is het uitgangspunt wat je in jouw gedachten dient te houden.

Persoonlijk ben ik groot voorstander van persoonlijke ontwikkeling. Of het nu gaat om het zakelijke vlak of op persoonlijk vlak. Persoonlijke ontwikkeling geeft altijd veel voldoening. 

Focus en doorzettingsvermogen

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Veel geld verdienen vraagt om focus en doorzettingsvermogen. Af en toe een keer op zoek gaan naar een beter betaalde baan, gaat je niet helpen. Een opleiding volgen, zodat je betere groeikansen krijgt binnen het bedrijfsleven, gaat je daarentegen wel helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *