Younited S.A. is een bank, die middels een online platform consumentenleningen verstrekt. Ter financiering van deze leningen worden er onder meer deposito`s aangeboden aan spaarders. Sparen bij de Franse bank is al mogelijk vanaf een bedrag van 500€.

Younited credit

Actuele rentestanden

De minimale looptijd van de aangeboden deposito's bedraagt 1 jaar. Er zijn ook deposito`s met een looptijd van wel 5 jaar beschikbaar. De actuele spaarrente is als volgt:

LooptijdRente
1 jaar3,30%
2 jaar2,75%
3 jaar2,55%
4 jaar2,35%
5 jaar2,15%
Rente per 20/05/2024

Termijndeposito`s bekijken

In mijn opinie zijn de geboden rentes zeker aantrekkelijke spaarrentes te noemen. De hoogste spaarrente ontvang je bij een deposito met een looptijd van 5 jaar. Het verschil in rente met een deposito van 3 jaar is echter marginaal.

Hoe kun je een deposito openen?

Via Raisin kun je eenvoudig een deposito openen. Het is echter wel noodzaak om dit via Raisin te doen. Direct een deposito openen is helaas niet mogelijk. 

De historie van de Younited bank

Inmiddels heeft het platform voor leningen maar liefst leningen verstrekt voor een bedrag van 3,3 miljard euro. Het platform heeft ruim 1 miljoen gebruikers. 

Leningen die worden verstrekt bedragen maximaal 1.500 euro. Het bedrijf is een belangrijke speler binnen de markt van het verstrekken van relatief kleine leningen. Het platform brengt kredietnemers en investeerders bij elkaar. Hierdoor biedt Younited leningnemers eenvoudig toegang tot het verkrijgen van een lening.

Omdat het bedrijf specifiek actief is op het verstrekken van leningen, wordt er ook gesproken over Younited Credit.

Grote investeerders

De grote Franse coöperatieve bank Crédit Mutuel Arkéa en de investeringsbank Goldman Sachs zijn aan de bank verbonden als investeerder. Goldman Sachs staat in de top 10 van grootste banken ter wereld. Het aanwezig zijn van dergelijke grote investeerders, komt de Younited Review zeker ten goede. 

Leningen worden door de strikte regelgeving niet in Nederland verstrekt. Het bedrijf richt zich naast het verstrekken van leningen in Frankrijk, met name op Spanje, Italië, Portugal en Duitsland.

De financiering van de leningen die worden verstrekt, wordt op verschillende manieren binnengehaald. Zo wordt er financiering verstrekt door investeerders en wordt de spaarmarkt via Raisin aangeboord.

Is sparen bij deze bank niet erg risicovol?

Het verstrekken van consumentenleningen is best een risicovolle onderneming. Wanneer het economisch minder gaat, dan kan het zomaar zo zijn, dat opeens veel klanten niet meer in staat zijn om aan hun verplichtingen te voldoen. 

Na de kredietcrisis is het echter wel zo dat de regelgeving sterk is aangescherpt. Banken zijn verplicht om een buffer aan te houden, om op die manier tegenvallers te kunnen opvangen. De Europese Unie houdt hierop strikt toezicht

Zij willen ten koste van alles voorkomen dat er nogmaals een crisis optreedt binnen de bankwereld. Door geld te lenen aan kredietnemers in de vorm van kleine bedragen, wordt het risico ook beperkt. Daarnaast is de rente bij een kleine lening doorgaans erg hoog, hetgeen de winstgevendheid ten goede komt, waardoor de Younited Bank ook in staat is om een buffer op te bouwen.

Wordt er bronbelasting ingehouden?

Buitenlandse spaarders ontvangen automatisch een vrijstelling voor het betalen van bronbelasting. Hiervoor is een woonplaatsverklaring niet nodig.

Is het depositogarantiestelsel van kracht?

Ga je sparen bij Younited? Dan ben je verzekerd van de bescherming die het depositogarantiestelsel biedt. In Frankrijk wordt dit fonds "garantie des dépôts et de résolution" genoemd. Het bedrag waarvoor de nationale bank in Frankrijk garant staat, is net zoals in Nederland 100.000 euro per rekeninghouder per bank.

Spreiden van spaargeld

Het spreiden van spaargeld om op die manier beneden de maximale garantie van het depositogarantiestelsel te blijven, is in mijn opinie erg verstandig. 

Hiertoe biedt Raisin tal van mogelijkheden, waarbij je ook nog eens een hoge rente kunt ontvangen. Onderstaand een overzicht van de rente die verschillende banken aanbieden die zijn aangesloten bij het bemiddelingsplatform. Een spaarrekening openen bij een van deze banken is erg eenvoudig.