De Distingo Bank is recent toegevoegd aan het aanbod van Raisin. Deze Franse bank biedt de mogelijkheid tot het openen van een vrij opneembare spaarrekening. Deposito`s worden niet aangeboden.

Huidige rentestand

Onderstaand de huidige rente die wordt betaald over het saldo op een spaarrekening.

looptijdRente
Flexibele spaarrekening3,31%
Rente per 20/05/2024

Het is wel van belang om te vermelden dat het hierbij gaat om een variabele rente. Deze rente kan altijd stijgen maar ook dalen. Je hebt niet de zekerheid dat je over een langere periode deze rente over het spaarsaldo gaat ontvangen. 

Historie van de bank

De historie van de Distingo Bank gaat terug naar 2013. De bank bestaat dus nog niet erg lang. De bank is een onderdeel van CREDIPAR S.A., dat weer een onderdeel uitmaakt van de Stellantis Group. 

De Stellantis Group is een autofabrikant die onder meer de auto`s van Peugeot, Opel en Fiat op de markt brengt. Dit is een constructie die je bij meerdere autofabrikanten terugziet. Zo bestaat er ook de Renault Bank die verbonden is aan de Franse autobouwer. 

Wel is het zo dat de ondernemingen los van elkaar staan. Mocht de autofabrikant failliet gaan, dan heeft dit geen directe invloed op de verbonden spaarbanken.

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

Raisin biedt alleen spaarproducten aan van banken die onder de zekerheid van het depositogarantiestelsel vallen. Dus ook een saldo op de spaarrekening van de Distingo Bank wordt gedekt door het depositogarantiestelsel. Frankrijk is het land dat hiervoor verantwoordelijk is. De voorwaarden van deze zekerheidstelling zijn als volgt:

  • Saldo's tot 100.000€ per rekeninghouder per bank worden in het geval van een calamiteit gedekt door de Franse Nationale Bank. 
  • Hierbij heeft deze centrale bank de plicht op zich genomen om indien nodig spaarders binnen 7 werkdagen uit te betalen. 

Is sparen in Frankrijk veilig?

Door de invoering van het depositogarantiestelsel in Europa bestaat er weinig verschil tussen sparen in Nederland of Frankrijk. Je kunt eigenlijk ook wel stellen dat banken dermate internationaal zijn, dat deze niet aan één land te linken zijn.

Het enige verschil is de partij die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het depositogarantiestelsel. Dit is het land dat de bankvergunning heeft afgegeven. In het geval van de Distingo Bank is dit Frankrijk. Frankrijk staat te boek als een financieel sterk land. 

Met een AA rating is er weinig tot geen reden voor zorgen met betrekking tot de kredietwaardigheid van het land. Deze kredietrating is afgegeven door Standard Poor, welk bedrijf geldt als een absolute autoriteit op dit vlak.

Daarnaast zal een centrale bank ook streng toezicht houden op een bank, waarvoor zij een vergunning hebben afgegeven. Het laatste wat zij willen is dat zij geld van belastingbetalers moeten gaan aanwenden om spaarders te gaan compenseren.

Algemene voorwaarden

Voordat je een spaarrekening gaat openen, is het altijd verstandig om goed naar de algemene voorwaarden te kijken. Bij de Distingo Bank is dit relatief eenvoudig. Je kunt namelijk onbeperkt geld storten en opnemen. Zeker wanneer je niet geheel zeker bent dat je het geld voor een langere periode kunt missen, is dit een belangrijke en gunstige voorwaarde.

De rente wordt per kwartaal uitbetaald. Dit zorgt ervoor dat er een zeker rente op rente effect plaatsvindt. 

Andere interessante spaarmogelijkheden

Het aanbod op het platform van Raisin wordt steeds uitgebreider. Inmiddels zijn er al 30 banken vanuit heel Europa aan het platform verbonden. Sommige banken bieden alleen spaarrekeningen aan, maar er zijn ook meerdere banken die termijndeposito`s aanbieden. 

Wat veel banken gemeen hebben is dat de rente die je kunt ontvangen veel hoger ligt dan bij Nederlandse banken.

Spaardeposito of vrij opneembare spaarrekening openen

De spaarrente is de laatste tijd sterk gestegen. Het lijkt er op dit moment wel op dat de sterkste stijging achter de rug is. De inflatie is inmiddels gedaald, waardoor verdere rentestijgingen niet noodzakelijk lijken. Dit is terug te zien aan het EURIBOR tarief dat aan het stabiliseren is.

Echter, er gebeuren in de laatste jaren zoveel onverwachte dingen, dat het niet op voorhand te zeggen is dat we in de nabije toekomst geen verdere rentestijgingen gaan zien. Mocht de inflatie toch weer gaan toenemen, dan zou het zomaar kunnen dat de ECB ervoor kiest om de rente nog verder te verhogen.

Dit alles maakt dat het een lastige afweging blijft om te kiezen voor een variabele rente of voor een langere rentevaste periode. Wanneer je toch liever nu een spaarrente voor een langere periode wilt vastleggen, dan is de spaarrekening van de Distingo Bank niet het aangewezen spaarproduct. In dat geval kun je ook een kijkje nemen bij de andere door Raisin aangeboden termijndeposito`s.

Het is altijd verstandig om actuele rentestanden te vergelijken. Op die manier kun je jezelf verzekeren van de hoogste spaarrente. Daarnaast is het ook zo dat bepaalde banken slechts voor een kortere periode een hogere rente aanbieden. Wanneer zij voorzien zijn in  hun kredietbehoefte, dan kan het zo zijn dat zij de spaarrente weer naar beneden bijstellen. 

Uiteindelijk dient een bank wel een doel te hebben met het geld dat zij op deze manier via spaarders binnenhalen.

Overzicht actuele spaarrente

Onderstaand een overzicht van de actuele spaarrentes die worden aangeboden. Wat deze spaarrentes gemeen hebben, is dat je op een eenvoudige manier deze spaarproducten kunt afsluiten. Hiervoor is slechts eenmalig een account openen bij Raisin noodzakelijk. Dit geeft je zonder verdere formaliteiten toegang tot alle bij Raisin aangesloten banken.

Hoogste deposito rente

BankLooptijdRente
Banca Progetto1 jaar3,60%
Banca Progetto2 jaar3,60%
Banca Progetto3 jaar3,60%
Coop Pank1 jaar3,60%
Haitong Bank1 jaar3,60%
Haitong Bank2 jaar3,60%
Haitong Bank6 maanden3,51%
Coop Pank1 jaar3,51%
Banca Progetto6 maanden3,50%
BFF3 maanden3,50%
Klarna1 jaar3,35%
Nordax9 maanden3,30%
Bigbank5 jaar3,30%
Renault Bank5 jaar3,20%
Rente per 20/05/2024
Raisin bemiddelingsplatform

Bekijk de actuele rentestanden van alle bij Raisin aangesloten banken. Profiteer van de hoogste spaarrente!

Actuele rente bekijken