De Italiaanse CiviBank bestaat al sinds 1886. De bank biedt tal van spaarproducten met een interessante rente. Ook voor een spaarrekening waarbij je jouw geld zonder voorwaarden kunt opnemen is beschikbaar.

Civi Bank

Spaarproducten en rente

Naast een vrij opneembare spaarrekening met een hoge rente, zijn er ook tal van termijndeposito`s beschikbaar. De langste deposito zelfs met een looptijd van 10 jaar. De rente die je ontvangt is als volgt:

LooptijdRente
Vrij opneembaar1,50%
3 maanden0,00%
6 maanden3,55%
9 maanden3,45%
1 jaar3,30%
1,5 jaar3,00%
2 jaar2,80%
3 jaar2,60%
4 jaar2,50%
5 jaar2,45%
7 jaar2,45%
8 jaar2,45%
10 jaar2,50%
Rente per 20/05/2024

Termijndeposito openen

Vrij opneembare spaarrekening

De vrij opneembare spaarrekening bij de Civi Bank kent wel een aantal, enigszins ongewone, voorwaarden. Zo is tussentijds bijstorten of opnemen niet mogelijk. Je kunt alleen het gehele bedrag opnemen. Je zegt dan als het ware de spaarrekening op, waarbij er een opzegtermijn van 31 dagen geldt.

Vanuit dat oogpunt zijn in onze opinie de vrij opneembare spaarrekeningen van de Renault bank en Klarna beter geschikt. Bij deze banken ontvang je bovendien een hogere rentevergoeding.

Sparen via Raisin

De enige optie als Nederlander zijnde om bij de CiviBank te gaan sparen, is via het bemiddelingsplatform van Raisin. Je dient jezelf dan ook eerst te registreren bij Raisin. Tijdens deze registratie dien je jezelf ook te identificeren met een identiteitsbewijs. 

Voor alle spaarrekening die je in een later stadium gaat openen, is dat vervolgens niet langer noodzakelijk. Wanneer je geld over meerdere banken wilt spreiden, dan zal Raisin je uiteindelijk zelfs tijd besparen.

De minimale inleg bij een termijndeposito bedraagt 20.000€. Je kunt niet meer dan 100.000€ storten. 

Historie van de CiviBank

Zoals hierboven al aangegeven, bestaat de CiviBank inmiddels al meer dan 135 jaar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cividale del Friuli in Italië. Het gaat om een coöperatieve bank, zoals we dat in Nederland kennen van de Rabobank. De bank richt zich zowel op particuliere en zakelijke klanten. 

In totaal bestaat het kantorennetwerk uit 67 bankkantoren en heeft de bank ongeveer 100.000 klanten. Een heel erg grote bank is het dus niet. Wel is de bank vanwege zijn lange historie een begrip in Italië. 

De Italiaanse centrale bank heeft de bank een bankvergunning verstrekt, zodat tegoeden vallen onder het depositogarantiestelsel. Net zoals in Nederland het geval is, worden tegoeden tot 100.000€ hierdoor beschermd.

Geen bronbelasting

Het goede nieuws voor Nederlanders, is dat wij geen bronbelasting verschuldigd zijn. Er wordt dus niks ingehouden op de uit te keren rente. 

Uitgebreid aanbod van spaarproducten

Het aanbod van spaarproducten op het platform van Raisin is groeiende. Inmiddels kun je hier tal van deposito`s en vrij opneembare spaarrekeningen vinden met doorgaans een hoge rente. 

Doordat de Europese Centrale Bank de rente de afgelopen tijd meerdere malen heeft verhoogd, zijn banken weer op zoek naar spaarders. Voorheen konden zij voor hun financiering terecht bij de centrale bank. Dit is dus goed nieuws voor spaarders.