Soorten spaarrekeningen

Er bestaan verschillende soorten spaarrekeningen. Hierbij heeft elke spaarrekening zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast worden er voor specifieke groepen, zoals kinderen, aparte spaarmogelijkheden aangeboden. Op deze pagina zetten we alle mogelijkheden op een rij.

Verschillende soorten spaarrekeningen

Banken bieden doorgaans dezelfde soorten spaarrekeningen. De meeste banken bieden naast een vrij opneembare spaarrekening ook deposito`s aan.  

Vrij opneembare spaarrekening

Dit zou je ook kunnen zien als een gewone spaarrekening. Je kunt geld opnemen en geld storten wanneer je dat wilt. De rente die je ontvangt zal variabel zijn en zal ook lager zijn dan wanneer je met een rentevaste periode gaat sparen.

Daarentegen kun je geld van je spaarrekening, dat je nodig hebt, direct opnemen. Daarnaast zal de rente hoger zijn dan bij een betaalrekening.

Vrij opneembare spaarrekeningen

BankRente
Banca Progetto3,50%
CKV Bank3,00%
Inbank3,20%
Nordax bank3,29%
Klarna bank3,25%
Bigbank3,00%
Renault bank2,90%
bunq Easy Savings2,46%
Civi bank1,50%
Rente per 20/05/2024

Deposito

Bij een deposito zet je geld voor een bepaalde periode vast. Hierbij kan je tussentijds slechts beperkt geld opnemen. Er zal altijd sprake zijn van een boete. Dit kan een vaste boete zijn. Meestal geldt dat je de opgebouwde rente kwijt bent. De rente wordt namelijk pas aan het einde van de looptijd uitgekeerd. Bij deposito`s is het zo, dat de rente hoger zal zijn, bij een langere looptijd.

Raisin bemiddelingsplatform

Bekijk de actuele rentestanden van alle bij Raisin aangesloten banken. Profiteer van een rente van meer dan 3%!

Actuele rente bekijken

Denk goed na over de afgesproken periode die je aangaat. Is het zeker dat je het geld kunt missen voor een langere periode? Het is wellicht verstandig om een gedeelte van jouw geld op een rekening zonder voorwaarden te zetten. Zeker wanneer je geld voor langere tijd gaat vastzetten.

Hoogste deposito rente

BankLooptijdRente
Banca Progetto1 jaar3,60%
Banca Progetto2 jaar3,60%
Banca Progetto3 jaar3,60%
Coop Pank1 jaar3,60%
Haitong Bank1 jaar3,60%
Haitong Bank2 jaar3,60%
Haitong Bank6 maanden3,51%
Coop Pank1 jaar3,51%
Banca Progetto6 maanden3,50%
BFF3 maanden3,50%
Klarna1 jaar3,35%
Nordax9 maanden3,30%
Bigbank5 jaar3,30%
Renault Bank5 jaar3,20%
Rente per 20/05/2024

Jongerenrekeningen

Banken willen jongeren graag al vroeg aan zich binden. Omdat er relatief weinig mensen overstappen naar een andere bank, kun je op die manier klanten lang aan je binden.

Er zijn verschillende varianten om te gaan sparen. Zo kun je een rekening openen waarbij het kind pas op zijn 18e verjaardag over het saldo kan beschikken. 

De rente die je ontvangt ligt doorgaans hoger dan bij andere spaarproducten. Ook worden er regelmatig cadeaus aangeboden om het nog aantrekkelijker te maken. Zo bestaan er verschillende soorten spaarrekeningen bij de ING voor de verschillende leeftijdsgroepen.

verschillende soorten spaarrekeningen

Buitenlandse banken

Wellicht niet direct een andere soort spaarrekening, maar toch willen we dit hier apart vermelden. Door te gaan sparen bij een bank in het buitenland, kun je een fors hogere rente ontvangen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Bigbank

Daarnaast biedt Raisin tal van mogelijkheden om geld sneller te laten groeien. Op het gebied van Nederlandse banken is bunq een uitzondering. Zij bieden voor een Nederlandse bank een uitzonderlijk hoge rente, waarbij je op ieder moment jouw geld weer kunt opnemen. Deze spaarrekening kun je openen, zonder dat je een betaalrekening hoeft te openen. 

Wanneer je jezelf in de situatie bevindt dat je kunt sparen, dan is dit zeker aan te raden. Dit geeft financiële zekerheid naar de toekomst toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *