Hoogste rendement beleggen

Is het hoogste rendement bij beleggen het allerbelangrijkste? Het is zeer zeker belangrijk. Je dient echter niet roekeloos te worden. Wanneer het te verwachten rendement bij beleggen eigenlijk onrealistisch hoog is, dan zal er ook sprake zijn van een extreem hoog risico.

Verantwoord beleggen

Persoonlijk vind ik verantwoord beleggen een betere strategie, dan puur streven naar het hoogste rendement bij beleggen. Voor het hoogste rendement zal je dienen te beleggen in hefboomproducten. Het nadeel daarvan is dat dit ook kan leiden tot grote verliezen. 

Stel je gaat in turbo`s beleggen met een hefboomfactor van 10. Bij een rendement op het onderliggende product van 5%, zal je dan een winst van 50% realiseren. Is het rendement echter -5%, dan zal je de helft van jouw geld kwijt zijn. Dit zijn vormen van beleggen waarbij de risico`s ontzettend groot zijn.

Lange termijn

Beleggen is iets voor de lange termijn. Wanneer je jaarlijks tussen de 5% en 7% rendement behaalt, dan zal je zien dat het saldo alsnog erg snel groeit. Om een dergelijk rendement te behalen, hoef je bovendien geen torenhoge risico`s te nemen. 

Zelfs met AEX ETF zal je een dergelijk resultaat over langere termijn moeten kunnen realiseren. Het historische gemiddelde rendement van de AEX index bedroeg tussen 1983 en 2021 namelijk 6,5%. 

Sparen of beleggen

Bij beleggen zal het rendement doorgaans hoger liggen dan bij sparen. Zeker de afgelopen jaren is dit het geval. Het rendement bij sparen is namelijk nul, of zelfs negatief. Bij sparen dien je ervoor te zorgen dat het spaarsaldo niet al te hoog oploopt, want dan dien je zelfs rente te gaan betalen.

Wel is het zo dat dat je zekerheid hebt. Je loopt niet het risico zoals bij beleggen, dat je tegen verliezen aan kan lopen.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren en de in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is een uitdrukking waarmee elke belegger bekend zal zijn. Bij sparen speelt dit niet. Alleen haal je op die manier geen hoog rendement. 

Rendement sparen of beleggen

Toch blijft een spaarrekening openen altijd een verstandige keuze. Een gedeelte van het beschikbare vermogen aanhouden op een spaarrekening is namelijk altijd verstandig. Dit zal elke vermogensbeheerder jou adviseren.

Crowdfunding

In mijn opinie krijgt het investeren in crowdfunding projecten nog niet de aandacht die dit zou verdienen. Het hoogste rendement bij beleggen kan wellicht op deze manier worden behaald. Rendementen van meer dan 12% kun je zeer zeker realiseren. Ook geldt hier dat je dient te investeren met beleid en altijd een risico-rendement afweging dient te maken. 

Op dit moment is er veel keuze in projecten waarin je kunt investeren. Zelf hanteer ik altijd de strategie, dat ik kleine bedragen investeer in een groot aantal verschillende projecten. Het mogelijk rendement zal hierbij iets lager uitvallen, maar op deze manier beperk ik de risico`s.

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd, dat de markt voor dit type investeringen en beleggingen sterk zal gaan groeien. De enige beperkende factor hier is het winnen van het vertrouwen van de beleggers. Op onze website kun je meer informatie terugvinden omtrent dit thema.

Onzekere tijden en economische vooruitzichten

Het is in mijn opinie van belang, om niet hetgeen er op dit moment in de wereld allemaal speelt, uit het oog te verliezen. Een recessie ligt zeer zeker op de loer. Dit kan de aandelenkoersen onder druk gaan zetten. Vooral met conjunctuur gevoelige bedrijven dien je op dit moment toch enigszins voorzichtig te zijn. 

Aan de andere kant kunnen de economische vooruitzichten zo weer compleet omslaan. Bijna alle economen hadden wel een recessie verwacht naar aanleiding van de corona pandemie, maar deze is uitgebleven. Integendeel zelfs. De economie draaide op volle toeren, wat zelfs een hoge inflatie in de hand heeft gewerkt.Spaargeld investeren is iets wat je niet zomaar even zou moeten doen. Ook al haal je waarschijnlijk het hoogste rendement bij beleggen, zekerheid is ook extreem belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *