Wat maakt de startcoin bijzonder

Met meer dan duizend cryptomunten is het niet eenvoudig om de juiste beleggingsstrategie te bepalen. Blijf je vasthouden aan de grootste cryptomunt Bitcoin of alternatief Ethereum? Of investeer je liever in ICO’s of onbekende cryptomunten? We hebben al een tijd een cryptomunt op het oog die het in 2018 wel eens helemaal kan gaan worden. Maak op geld voor de toekomst kennis met Startcoin.

Voordat we over Startcoin vertellen laten we eerst zien waarom de koers van Bitcoin en Ethereum zo hoog staat.

Verge, Dogecoin, Reddcoin, Tron of Iota, allemaal cryptomunten met een lage prijs en een grote populariteit. “To The Moon” wordt er van deze cryptomunten gezegd. Hoeveel we ook van deze cryptomunten houden, we betwijfelen of ze ook ooit daadwerkelijk naar de maan gaan. Bitcoin heeft als voordeel dat het een beperkte uitgifte van 21 miljoen stuks kent. Iedereen weet dat schaarste ervoor zorgt dat het product duurder wordt.

Ethereum kent juist geen onbeperkte uitgifte en is hierdoor gemakkelijk verkrijgbaar. Dat Ethereum het afgelopen jaar meer dan 4000 procent is gestegen, komt door het enthousiasme over de smart contracten op het Ethereum netwerk.

Goed, een cryptomunt moet dus schaars zijn of met iets geweldigs komen, wil het bij het grote publiek in de smaak vallen. Sinds vorig jaar hebben we Startcoin in ons vizier. We hebben hier tot nu toe niet veel over vermeld, maar zijn sinds de laatste weken van mening dat Startcoin in 2018 aan populariteit gaat groeien.

Over cryptomunt Startcoin

Wat is Startcoin? Deze cryptomunt is op 12 juni 2014 gelanceerd. De munt draagt het symbool START.Het is een gemeenschapsproject dat zich richt op crowdfunding. Gebruikers worden beloond door het vasthouden, delen of verpanden van Startcoin.

Kort gezegd wil Startcoin crowdfunding promoten en ondersteunen via het project StartJOIN, hierbij maakt het gebruik van de kracht van social media. Startcoin is een typische werktoken. Het wordt actief verhandeld op Bittrex en andere cryptocurrency exchanges. Toch is nog niet iedereen bekend met deze cryptomunt of ondersteunt het achterliggende idee niet.

De cryptomunt Startcoin kent een bloktijd van 60 seconden. Hiermee is Startcoin ruim 10 keer sneller dan Bitcoin. De totale uitgifte bedraagt 84 miljoen munten.

Wat maakt deze munt bijzonder?

1: Het is vrij schaars met een maximale levering van 84 miljoen stuks

2: Er worden nieuwe munten verkregen door het vasthouden van Startcoin, waardoor er geen stroom vereist is. Iets dat een steeds groter probleem wordt bij het minen van Bitcoin.

Startcoin heeft het afgelopen jaar een opmerkelijke groei laten zien. Begin 2017 stond de koers op €0,009. Met name vanaf november is de koers snel gestegen. Begin december stond deze op €0,08, een maand later al op €0,42. Zoals het er nu naar uitziet blijft de koers de komende tijd nog wel stijgen. Dit is ook terug te zien aan de positie in de list by market cap. Op 9 januari stond Startcoin met een marktwaarde van ruim 19 miljoen euro op plek 411. En: deze cryptomunt wordt ondersteund door de Uquid debitcard.

Startcoin is niet alleen te koop bij de grotere cryptocurrency exchanges, maar ook bij litebit.eu betaal je eenvoudig via iDEAL.

Punten van aandacht

De munt heeft een officieel Twitteraccount. Helaas is het team van nog niet erg actief, hier mag verbetering in komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *