De Slowaakse Privatbanka biedt verschillende deposito's. Sparen is mogelijk met een minimale looptijd van 1 jaar en een minimaal bedrag van 5.000€. De hoogste rente ontvang je bij een looptijd vanaf 3 jaar.

Privatbanka Raisin

Actuele rentestanden

De actuele spaarrente die je ontvangt bij de verschillende looptijden is als volgt:

LooptijdRente
1 jaar3,00%
2 jaar2,60%
3 jaar3,00%
4 jaar3,00%
5 jaar3,00%
Rente per 20/05/2024

Termijndeposito`s bekijken

Hoe kan je een deposito bij Privatbanka openen?

Wanneer je wilt profiteren van deze hoge rente, dan dien je te weten, dat sparen bij Privatbanka via Raisin mogelijk is. Rechtstreeks bij de bank een termijndeposito openen is niet mogelijk. 

Raisin is een bemiddelingsplatform, dat verschillende spaarrekeningen en deposito`s  van een groot aantal banken aanbiedt. Het platform neemt de aangesloten banken veel werk uit handen, aangezien zij zorg dragen voor het registratie- en identificatieproces. 

Meer over de bank

De bank valt in de categorie private bank. Dit houdt in dat zij zich richten op de meer vermogende particuliere klanten en grotere zakelijke klanten. Door maatwerk te leveren, worden deze klanten aan de bank gebonden. 

Dit leidt ertoe dat je de bank niet zult terugvinden in het straatbeeld van verschillende steden. Het hoofdkantoor bevindt zich in Bratislava. Daarnaast heeft de bank inmiddels kantoren in andere vooraanstaande steden,  zoals München, Amsterdam en Praag.

Penta Investments Group

De bank is opgericht in 2005. Alle aandelen zijn in handen van de Penta Investments Group. Dit is een investeringsmaatschappij met investeringen in verschillende branches. In totaal beheert deze onderneming een portfolio van 12 miljard euro aan beleggingen. De winst bedroeg in 2021 maar liefst 570 miljoen euro.

De aandelen van Privatbanka zijn dus in handen van een vermogende en financieel gezonde onderneming. Deze onderneming zal erop toezien, dat de bank geen ongeoorloofde risico's zal nemen.

Wordt er bronbelasting ingehouden?

Door het overleggen van een woonplaatsverklaring ontvang je als Nederlander zijnde een vrijstelling voor de bronbelasting. Overleg je deze woonplaatsverklaring niet? Dan zal er 19% bronbelasting worden ingehouden. Het is van belang dat je de verklaring uiterlijk 4 weken voor het uitkeren van de rente hebt overhandigd.

Is het depositogarantiestelsel van kracht?

Het Slowaakse depositogarantiestelsel is van kracht. Ook in Slowakije geldt de regeling, dat een bedrag van maximaal 100.000 euro per rekeninghouder per bank wordt gegarandeerd door de nationale bank. Indien er onverhoopt iets zou gebeuren, dan is de nationale bank van Slowakije ertoe verplicht jou binnen 10 werkdagen schadeloos te stellen.

Andere interessante spaarmogelijkheden

Raisin biedt inmiddels de spaarproducten van meer dan 20 banken uit Europa aan. Ook bij deze banken zie je inmiddels het effect van de stijgende rente. 

Zo zijn er vrij opneembare spaarrekeningen beschikbaar, waarbij de rente op 1,25% ligt. Bij een deposito kan de hoogste spaarrente zelfs oplopen tot 3,50% op jaarbasis.

Doordat het aantal aangesloten banken steeds groter wordt, biedt het platform ook een goede mogelijkheid tot spreiding van spaargeld, om op die manier optimaal te profiteren van de zekerheid dat het depositogarantiestelsel biedt. 

Raisin bemiddelingsplatform

Bekijk de actuele rentestanden van alle bij Raisin aangesloten banken. Profiteer van een rente van meer dan 3%!

Actuele rente bekijken