De Franse Orange Bank biedt Nederlandse spaarders verschillende termijndeposito`s met een aantrekkelijke rente. Hierbij wordt er een minimale looptijd van 3 maanden gehanteerd en een maximale looptijd van 3 jaar.

Orange Bank Frankrijk

De actuele rentestanden

In onderstaande tabel worden de actuele rentestanden weergegeven. Des te langer je jouw geld vastzet, des te meer rente je zult ontvangen.

LooptijdRente
3 maanden3,10%
6 maanden3,50%
1 jaar3,90%
2 jaar3,50%
3 jaar0,00%
Rente per 15/01/2024

Termijndeposito`s bekijken

Hoe kun je een deposito openen?

Als Nederlandse spaarder dien je jezelf te wenden tot Raisin. Het is namelijk alleen mogelijk om via Raisin een deposito te openen. Raisin is een bemiddelingsplatform, waarbij meer dan 20 Europese banken zijn aangesloten. Raisin is zelf geen bank. Uiteindelijk zal je jouw geld storten bij de Orange Bank.

Mocht je besluiten om een deposito te openen, dan bedraagt de minimale inleg 5.000€. Het maximale bedrag voor een termijndeposito bedraagt 100.000€. De rente wordt aan het einde van de looptijd bijgeschreven. Er worden geen kosten in rekening gebracht bij het openen van een deposito.

Meer over de Orange Bank

De bank is in 2017, als onderdeel van het telecombedrijf Orange Group, opgericht. De bank biedt een groot scala van financiële producten aan. Zo kun je een betaalrekening openen, sparen maar ook leningen afsluiten. 

De bank maakt hierbij gebruik van geavanceerde technologie, aangezien de bank onderdeel uitmaakt van een bedrijf dat erg op technologie is gericht. Dit is ook min of meer de reden dat het bedrijf is gestart met een bank. Zij zijn van mening dat de technologie waarover zij beschikken superieur is, waardoor zij hun producten tegen zeer competitieve prijzen kunnen aanbieden. Daarnaast is ook de klantervaring hetgeen waarop zij hoog inzetten.

Het succes van de bank is terug te zien in het aantal klanten. Het aantal klanten ligt inmiddels boven de 2 miljoen. En dat is erg veel voor een bank die nog maar 5 jaar bestaat. Inmiddels zijn er zo rond de 800 medewerkers in dienst. In vergelijking met grote Nederlandse banken is dit niet al te veel. Dit leidt ertoe dat er geen sprake is van een zware kostenstructuur, in vergelijking met de Nederlandse banken.

Is deze bank betrouwbaar?

De bank wordt op Trustpilot extreem hoog gewaardeerd, met een score van 4,5 van maximaal 5. Zeker voor een bank is dit een extreem hoge waardering. Daarnaast maakt het bedrijf deel uit van een groot beursgenoteerd bedrijf. De aandelen van de Orange Group zijn genoteerd op de beurs in Parijs. De totale marktwaarde van de onderneming bedraagt op dit moment meer dan 25 miljard euro. 

Ook al bestaat de bank niet al te lang, de historie van de Orange Group gaat terug tot 1988. In mijn opinie is er dan ook geen enkele reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de Orange Bank.

Dien je bronbelasting te betalen?

De deposito`s die worden aangeboden worden aangeboden door het Spaanse bijkantoor van de Orange Bank. Hierdoor is er Spaanse bronbelasting van toepassing. Deze belasting bedraagt 19%. Door een woonplaatsverklaring te overleggen, ontvang je vrijstelling voor deze belasting. 

Hierbij gaat het om een eigen verklaring. Het is dus niet nodig deze bij de Nederlandse belastingdienst aan te vragen. Via het platform van Raisin kun je het desbetreffende formulier downloaden en invullen. Zorg dat je dit op tijd doet, zodat er geen bronbelasting wordt ingehouden. Verstandig is om dit direct te doen op het moment dat je een deposito opent.

Is het depositogarantiestelsel van kracht?

Ook al worden de deposito`s door het Spaanse bijkantoor aangeboden, de bank handelt onder een Franse bankvergunning. Het is dan ook het Franse depositogarantiestelsel dat van kracht is. Hierbij geldt de standaard dekking van 100.000 euro per rekeninghouder. 

Voor het bedrag boven de 100.000 euro loop je dus eventueel een risico bij een faillissement. Persoonlijk zorg ik er dan ook altijd voor dat ik dit bedrag niet overschrijdt. 

Frankrijk heeft van Standard & Poor's een AA rating toebedeeld gekregen. Dit is hoger dan de A rating van Spanje. Op zich is het dus gunstig dat het depositogarantiestelsel van Frankrijk van kracht is. 

Het is de centrale bank van een land die verantwoordelijk is voor de afhandeling in het geval van een calamiteit. Vanuit dat oogpunt is Frankrijk net iets kapitaalkrachtiger dan Spanje.

Geld spreiden over meerdere banken

Wanneer je aangesloten bent bij het platform van Raisin, is het eenvoudig om een extra spaarrekening te openen, zodat je eenvoudig geld over meerdere banken kunt spreiden. Het grote voordeel van het gebruik van het bemiddelingsplatform, is dat je niet bij elke bank apart het registratieproces hoeft te doorlopen. 

Naast de deposito`s van de Orange Bank zijn er via het bemiddelingsplatform van Raisin nog tal van andere interessante spaaropties beschikbaar. 

Raisin bemiddelingsplatform

Bekijk de actuele rentestanden van alle bij Raisin aangesloten banken. Profiteer van een rente van meer dan 3%!

Actuele rente bekijken