Tribe Funding is een investeringsmarktplaats. Het brengt investeringsmogelijkheden van verschillende aanbieders op één plek samen.

Investeren via het platform

Je dient de 3 gebruikelijke stappen te doorlopen om te kunnen investeren.

 1. Een account aanmaken en jezelf identificeren zoals dat gangbaar is binnen de financiële wereld.
 2. Geld storten, of jouw bankrekening verbinden met het platform
 3. Projecten uitzoeken om in te gaan investeren.
Historisch rendement 9,20%
Buy back guarantee Verschilt
Kosten Geen
Secundaire markt Ja 
Auto invest Nee
Zekerheden / garanties Buyback guarantee / Skin in the game / onderpand
Totaal belegd vermogen 65 miljoen euro
Minimale inleg 100€
Totaal aantal investeerders 240

Investeringsmogelijkheden bekijken

Historisch rendement

Het gemiddelde rendement ligt op 9,2%, wat een mooi rendement is om een passief inkomen op te bouwen.. Hierbij wordt er op de website vermeld dat er tot op heden nog geen sprake is geweest van een default. In mijn opinie dien je dit echter met een korreltje zout te nemen. 

Het duurt doorgaans namelijk erg lang voordat er sprake is van een default. Betalingen kunnen jaren achterlopen maar doordat het project niet wordt afgeschreven, is er dan nog geen sprake van kapitaalverlies. Hierbij is het zo dat het platform  nog niet al te lang actief is, waardoor het logisch is dat.

Uitbetalingen

Er worden tal van projecten aangeboden. Zo kun je investeren in consumentenleningen, onroerend goed, en andere zakelijke investeringen. Elk aangeboden project kent zijn eigen voorwaarden. Bij een kortlopende consumentenlening zal je eerder worden uitbetaald dan bij een onroerend goed investering.

Tribe Funding review

Het bedrijf is opgericht in 2020. De nog relatief korte geschiedenis van het bedrijf is iets wat je veel terugziet binnen de crowdfunding wereld. Een van de grondleggers van het bedrijf is Igors Demchakovs, die ook aan de wieg stond van de booking group (niet te verwarren met booking.com). De booking group runt een van de grootste marktplaatsen voor autoverhuur in Europa. Dit geeft Igors de nodige kennis en ervaring op het gebied van het runnen van een marktplaats.

Tribe Funding is een marktplaats. Uiteindelijk investeer je bij de onderneming die een project aanbiedt. De betrouwbaarheid van deze project originators is in onze opinie dan ook het allerbelangrijkste.

Tribe funding review

De 11 reviews die zijn achtergelaten op Trustpilot zijn zeer positief. Echter, met een dergelijk klein aantal reviews is het lastig om hier conclusies aan te verbinden.

Project originators

Tribe Funding werkt samen met verschillende project originators. Veel van deze project originators hebben ook hun eigen platform. Op dit moment wordt er samengewerkt met:

 • Tessin
 • SegoFactoring
 • Houses
 • Klear
 • StockCrowd
 • FinoMark
 • Colectual
 • HeavyFinance
 • Lande
 • Neo Finance

Zekerheden en garanties

De geboden zekerheden en garanties op het platform van Tribe Funding verschillen. Wel wordt er gesteld dat 90% van de investeringsmogelijkheden worden aangeboden met een onderliggende zekerheid. Dit kan een onderpand zijn, recht van hypotheek of een buyback garantie. In onze opinie is het verstandig om te kiezen voor een project waarbij er een van deze zekerheden wordt geboden.

Secundaire markt

Op het platform is een secundaire markt aanwezig, zodat je tussentijds jouw investering kunt verkopen.

Risico`s

Beleggen via het Tribe Funding platform is niet zonder risico. Omdat er geen sprake is van een vergunning, is er geen formeel toezicht. Wel wordt er in Estland gewerkt aan wetgeving waardoor er een vergunningplicht ontstaat. Dit is in onze opinie een zeer goede ontwikkeling.

Je moet niet uit het oog verliezen dat bij het aantrekkelijke rendement er ook sprake is van een zeker risico. Risico en rendement zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Onze conclusie

Het is goed dat er een marktplaats bestaat waar verschillende investeringsmogelijkheden bij elkaar worden gebracht. Er zijn immers een groot aantal platformen op het gebied van crowdfunding investeringen, dat overzicht belangrijk is. Hopelijk is het platform in staat om in de toekomst met nog meer P2P platformen samen te werken.