Beleggen in vastgoed is een specifieke manier van investeren. Hier komt meer bij kijken, dan bijvoorbeeld het beleggen in aandelen. Vanuit dat oogpunt is de vastgoed community een waardevol platform. 

Vastgoed community

Waarom is investeren in vastgoed interessant?

Wat mij persoonlijk erg aanspreekt, is dat je bij vastgoed echt iets fysiek in handen hebt. Persoonlijk zeg ik altijd, elk bedrijf kan failliet gaan. Een huis heb ik daarentegen nog nooit failliet zien gaan.

Dit wil niet zeggen, dat beleggen in vastgoed eenvoudig is en dat dit altijd geld oplevert. Daarnaast maakt de overheid het steeds lastiger om op deze manier geld te verdienen. Daarentegen zijn er zeer interessante rendementen te behalen. Je zou op deze manier zelfs het maximale uit spaargeld kunnen halen.

In mijn opinie is de bemoeienis van de overheid, zoals de zelfwoonplicht, slechts gedeeltelijk terecht. Vastgoed beleggers zorgen namelijk ook voor nieuw woningen. Zo worden er oude panden, die al lange tijd leegstaan, opgeknapt en weer bewoonbaar gemaakt. Als je dat aan de overheid zou overlaten, dan zal dat jaren in beslag nemen.

Wat is de vastgoed community?

Beleggen in vastgoed vraagt om expertise en vooral ook ervaring. Je zal, wanneer je begint met het beleggen in vastgoed, tegen de nodige verrassingen en problemen aanlopen. Vooral op dat punt kan de vastgoed community jou helpen. Omdat je direct in contact staat met gelijkgestemden, kan je eenvoudig om een opinie of advies vragen.

Maar dat is niet alles. Maandelijks wordt er een masterclass georganiseerd, die wordt verzorgd door experts op het gebied van vastgoed. Dit is in mijn opinie eigenlijk onmisbaar, wanneer je op deze manier jouw geld wilt gaan beleggen. 

Meer leren over beleggen in vastgoed?

Omgang met externe partijen

Wat ik persoonlijk erg waardevol vind, is de informatie die je kan vinden met betrekking tot bijvoorbeeld makelaars, taxateurs en geldverstrekkers. Vooral op het gebied van aannemers is het een soort van wild westen. Het is zowiezo al een probleem om een aannemer te vinden, die snel aan de slag gaat. 

Daarnaast laat de kwaliteit nogal eens te wensen over. En dan heb ik het nog geeneens over de malafide aannemers, die ook altijd nog actief zijn. Door het netwerk dat je tot je beschikking hebt via de vastgoed community, kan je ervoor zorgen dat je niet met een verkeerde aannemer in zee gaat. Je zal altijd wel iemand kunnen vinden, die of zelf ervaring heeft met een bepaalde aannemer, of iemand kent die met die aannemer heeft gewerkt. Dit kan je direct heel veel geld, frustraties en zorgen besparen.

Een snel groeiend netwerk

Inmiddels bestaat de vastgoed community uit meer dan 300 leden. Zowel beginnende vastgoedbeleggers en zeer ervaren investeerders, zijn actief binnen deze community. Met name het vastgoed cafe biedt een informele manier om informatie uit te wisselen. 

Een meer formele manier van informatie uitwisselen, is mogelijk via de vastgoed mastermind groepen. Via deze sessie weet je zeker dat je alles leert wat je dient te weten. Ook al ben je van mening dat je alle kennis al in bezit hebt, dan zal je toch altijd nog weer iets nieuws leren.

Het is namelijk niet zo, dat het beleggen in vastgoed alleen mogelijk is via één en dezelfde strategie. 

Vastgoed community review

De juiste deals vinden

Door informatie uitwisseling reduceer je de kans dat je een mogelijke deal misloopt. Daarnaast zal je ook beter in staat zijn om de juiste deal te identificeren. Hierbij heb je dan ook de tools in handen, om op voorhand te bepalen, of het nu wel of niet om een goede deal gaat. 

Geld investeren zonder kennis

Elke vorm van beleggen, zonder de juiste kennis is vragen om problemen. Of je nu gaat beleggen in aandelen of je gaat beginnen met handelen in cryptocurrencies. Bij het investeren in vastgoed, is dit nog belangrijker. Er komt nu eenmaal meer bij kijken dan het handelen op de beurs. 

Er zijn zaken waar je mee te maken krijgt, die volstrekt nieuw zullen zijn. Ook dien je op de juiste manier om te gaan met, deal sourcers, taxateurs en aannemers. Indien je dit zonder de kennis doet die je nodig hebt, dan zal dit ook tot problemen kunnen leiden. 

In mijn opinie is het daarom altijd verstandig om een klein bedrag te investeren, om op die manier de benodigde kennis op te doen en op die manier ook jouw netwerk uit te breiden met betrouwbare partners. De betrouwbaarheid van informatie op het internet komt steeds meer onder druk te staan. Dit is iets waar je helaas mee te maken krijgen. 

Investeren via crowdfunding

Indien je niet over voldoende geld beschikt om zelf onroerend goed aan te schaffen, dan is wellicht crowdfunding een optie. Zo kun je via het platform van Reinvest24 al voor een bedrag van 100€ investeren in vastgoed. Daarnaast wordt dan al het werk je uit handen genomen.

Reinvest24 crowdfunding
  • Investeren in vastgoed vanaf 100€
  • Historisch rendement van 14,8%
  • Projecten in Duitsland en Spanje
  • Secundaire markt aanwezig