De LHV bank uit Estland is verbonden aan het bemiddelingsplatform van Raisin. Heel interessant is dit echter niet. Het aantal spaarproducten dat wordt aangeboden is beperkt en de rente is ook te verwaarlozen.

LHV bank Estland

Actuele spaarrente

Er wordt op dit moment slechts een deposito van 6 maanden aangeboden. Toch hebben we de LHV bank op onze website opgenomen. De praktijk leert namelijk dat het aanbod van een bank snel kan veranderen.

looptijdRente
6 maanden3,05%
1 jaar3,45%
2 jaar3,55%
Rente per 03/05/2023

Termijndeposito`s bekijken

Een deposito openen

Mocht je ondanks de lage rente toch een deposito willen openen, om op dit manier geld over meerdere banken te spreiden, dan dien je jezelf eerst te wenden tot Raisin. Een registratie bij het bemiddelingsplatform van Raisin is namelijk noodzakelijk om een deposito te openen. 

Registratie bij Raisin houdt daarnaast ook in, dat je zonder het invullen van allerlei documenten kunt gaan sparen bij alle aangesloten banken.

Meer over de LHV bank

De bank LHV is ontstaan in 1999, waarna de bank in 2009 een bankvergunning heeft ontvangen. Inmiddels is het al de op 4 na grootste bank in Estland.  LHV is een afkorting van Lõhmus, Haavel & Viisemann. Het zal je niet verbazen dat dit de oprichters zijn van de bank. De bank is een 100% dochteronderneming van de LHV group. De aandelen van de LHV group worden verhandeld aan de effectenbeurs in Tallin.

De bank richt zich met name op vermogende particulieren. Deze vermogende klanten wordt een persoonlijke service aangeboden, om hun vermogen zo goed mogelijk te beheren.

Het zakelijke maandblad Euromoney heeft de LHV bank, of in het Ests LHV Pank, een aantal jaren terug uitgeroepen tot de beste bank van Estland. Naast het hoofdkantoor in Tallinn, zijn er ook kantoren terug te vinden in de Estse steden Pärnu en Tartu.

Bronbelasting

Bronbelasting is als Nederlander zijnde niet van toepassing. Je wordt hiervan automatisch vrijgesteld, zonder dat je hiervoor actie hoeft te ondernemen.

Depositogarantiestelsel

Aangezien de bank gevestigd is in de Europese Unie en ook in het bezit is van een bankvergunning, is het depositogarantiestelsel van kracht. Net zoals dit in Nederland van toepassing is, loopt dit garantiestelsel tot maximaal 100.000 euro per rekeninghouder per bank.

Alternatieven

Zoals je hierboven kunt zien, is de rente bij de LHV bank op dit moment geen reden om een deposito bij de bank te gaan openen. Daarvoor bestaan er een aantal betere alternatieven binnen Raisin. Dit zijn op dit moment de hoogste rentes die je via het bemiddelingsplatform kunt ontvangen:

Hoogste deposito rente

BankLooptijdRente
Rietumu Bank3 jaar3,85%
Hationg3 jaar3,80%
Banca Progetto3 jaar3,80%
Rietumu Bank2 jaar3,75%
Orange bank3 jaar3,70%
Imprebanca5 jaar3,65%
BluOr Bank3 jaar3,61%
LHV Bank2 jaar3,55%
Rietumu Bank1 jaar3,55%
CKV3 jaar3,50%
Bigbank5 jaar3,50%
Younited5 jaar3,35%
Rente per 03/05/2023

Naast een hogere rente via een deposito, is wellicht ook de hoge rente bij een vrij opneembare spaarrekening bij de Renault bank of Klarna interessant. 

Raisin bemiddelingsplatform

Bekijk de actuele rentestanden van alle bij Raisin aangesloten banken. Profiteer van een rente van meer dan 3%!

Actuele rente bekijken