De in 1998 opgerichte J&T Banka is een tsjechische bank. Het hoofdkantoor bevindt zich in Praag. De rentevergoeding voor de verschillende deposito`s is zeer aantrekkelijk. Een spaarrekening openen is alleen mogelijk in de vorm van een deposito.

JT Banka betrouwbaar

Actuele rentestanden

De minimale looptijd van een deposito bij de J&T Banka bedraagt 1 jaar. Als je op zoek bent naar een deposito met een zeer lange looptijd, dan kun je bij de bank ook terecht voor een deposito van 10 jaar. Opvallend genoeg wordt er bij een looptijd van 10 jaar echter geen rente vergoedt. De hoogste rente ontvang je bij een deposito met een looptijd van 5 jaar.

Dit zijn de actuele rentestanden bij de J&T Banka:

looptijdRente
1 jaar2,40%
18 maanden2,50%
2 jaar2,60%
30 maanden2,30%
3 jaar2,00%
4 jaar2,00%
5 jaar2,00%
6 jaar0,00%
10 jaar0,00%
Rente per 20/05/2024

Termijndeposito`s bekijken

Eenvoudig een deposito openen

Het openen van een deposito bij de J&T Banka dient te worden gedaan via Raisin. Deze tussenstap is vereist. Het openen van een deposito bij J&T Banka via Raisin is echter eenvoudig en kost slechts een paar minuten.

Banken dienen tegenwoordig te voldoen aan strikte voorwaarden, om op die manier witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. Eén van de vereisten is dat een rekeninghouder zich dient te identificeren. 

Deze identificatieplicht doorloop je tijden het openen van een account bij Raisin. Aangesloten banken maken hier vervolgens gebruik van, doordat zij dit niet nog een keer hoeven te doen.

Stel dat je bij verschillende buitenlandse banken een spaarrekening wilt openen, dan zal Raisin jou uiteindelijk veel tijd besparen. Je hoeft het identificatieproces slechts eenmalig te doorlopen en niet elke keer bij elke bank, waar je een spaarrekening wilt gaan openen.

Meer over de J&T Banka

J&T Banka behoort tot de J&T finance group. Dit is een grote vermogensbeheerder met investeringen in tal van sectoren. Deze in 1993 opgerichte onderneming, beheert in totaal meer dan 9 miljard euro aan vermogen. 

De bank richt op vermogende particuliere klanten en de zakelijke markt. Een standaard betaalrekening wordt niet aangeboden. Vanuit dat oogpunt laat de bank zich enigszins vergelijken met banken zoals Van Lanschot. 

De bank is met name actief in Tsjechië, Slowakije, Kroatië en ook Rusland. Wat de gevolgen van de sancties tegen Rusland zijn voor de bank, is op dit moment nog niet duidelijk.

De onderneming is in handen van een grote groep private investeerders, bestaande uit onder meer Ceska Sporitelna, CSOB en Komercni Banka. Hierbij is Ceska Sporitelna weer in handen van Erste Group Bank AG en behoort de Komercni Banka tot Société Générale. 

Uiteindelijk kun je dus stellen dat de aandelen in handen zijn van grote gerenommeerde bedrijven. In mijn opinie is J&T Banka dan ook betrouwbaar te noemen.

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

Er is een depositogarantiestelsel van kracht, dat dezelfde bescherming biedt zoals het depositogarantiestelsel in Nederland. Dat wil zeggen dat tegoeden tot 100.000€ worden afgedekt, door een garantie van de nationale bank van Tsjechië.

Bronbelasting

Tsjechië hanteert een  vrije hoge bronbelasting van 15%. Door middel van het overleggen van een woonplaatsverklaring, die aan te vragen is bij de Nederlandse belastingdienst, kun je als Nederlander vrijstelling krijgen voor deze bronbelasting. 

Vergeet niet dat je uiterlijk 4 weken voor het uitbetalen van de rente, deze verklaring dient te overleggen. Hierbij dien je ook rekening te houden met de verwerkingstijd van de belastingdienst. Vraag de woonplaatsverklaring dan ook gewoon direct aan, op het moment dat je een deposito hebt geopend. 

Meer opties om te gaan sparen

De J&T Banka biedt een marktconforme rente. Dat neemt niet weg, dat er binnen het platform van Raisin nog een aantal andere banken actief zijn, die een net iets hogere rente aanbieden. Het is overigens wel zo, dat dit continue verandert. 

Een bank die vandaag de hoogste rente biedt, hoeft niet de bank te zijn, die over een maand ook nog steeds de hoogste rente aanbiedt.

Op het moment dat je een deposito wilt gaan openen, is het dan ook verstandig om op dat moment nog even goed te kijken, welke bank de hoogste actuele spaarrente biedt.

Raisin bemiddelingsplatform

Bekijk de actuele rentestanden van alle bij Raisin aangesloten banken. Profiteer van een rente van meer dan 3%!

Actuele rente bekijken