Lonvest is een platform voor het investeren in P2P leningen. Dit met een hoge rente. Het is echter niet alleen de hoogte van de rente die van belang is. Je dient ook te beoordelen hoe zeker een eventuele investering is. Het maximale uit spaargeld halen zorgt er ook voor dat je geen onverantwoorde risico's moet nemen.

Historisch rendement

Het historische rendement ligt volgens het platform op 12%. Dit is echter iets wat niet te controleren valt. Wanneer je de rente van individuele leningen bekijkt, dan lijkt dit echter wel een aannemelijk percentage. De mogelijkheid bestaat om een rente van maximaal 15% te ontvangen. Dit zijn mooie rendement voor het opbouwen van een passief inkomen.

Investeren via Lonvest

Investeren is vrij eenvoudig en volgt het crowdfunding principe.. Je dient een account aan te maken, waarbij er ook sprake is van het KYC proces. Je zult dus aan de hand van een foto moeten bewijzen dat jij degene bent van het identiteitsbewijs, dat je dient te uploaden.

Nadat je vervolgens geld hebt gestort, kun je beginnen met het investeren in leningen iva Lonvest. Er is hierbij geen auto-investing mogelijkheid beschikbaar.

Microkredieten

Investeren doe je in microkredieten. Dit zijn leningen van kleine bedragen met een korte looptijd. Doorgaans is de looptijd niet langer dan 30 dagen en liggen de bedragen van de individuele leningen onder de 100€. 

Histotrisch rendement 12%
Buy back guarantee Ja - 30 dagen
Kosten Geen
Secundaire markt Nee
Auto invest Nee
Zekerheden / garanties Buyback guarantee
Totaal belegd vermogen > 220.000€
Minimale inleg 10€
Totaal aantal investeerders >100

Investeringsmogelijkheden bekijken

Risico`s en zekerheden

Het vestigingsland van Lonvest is Croatie. Er is hierbij geen sprake van formeel toezicht of een vergunningplicht. Dit zorgt zeker voor een stukje extra risico. 

De leningen die ter investering worden aangeboden zijn afkomstig uit  Sri Lanka, Vietnam en Polen. Zoals hierboven ook al aangegeven gaat het hierbij om de financiering van microkredieten.

Ter zekerheid wordt er een buyback guarantee aangeboden. De termijn van deze buyback guarantee bedraagt 30 dagen.

Historie van het bedrijf

Het platform van Lonvest is gelanceerd in 2022. Wel is het zo dat de oprichters over meer dan 10 jaar ervaring binnen de financiële wereld beschikken en meer dan 15 jaar in de tech industrie. Over het platform zelfs is door de recente oprichtingsdatum ook nog niet heel veel terug te vinden.  

Sinds de oprichting is er voor 220.000 euro gefinancierd. Dit is gedaan door 100 investeerders.

Dit zijn nog erg kleine bedragen, hetgeen normaal is gezien de korte historie.

Lonvest review

De oprichter van het platform is Roman Katerynchyk. Opvallend is dat hij de laatste jaren nog 4 andere bedrijven heeft gelanceerd. Volgens Linkedin is hij bij al deze bedrijven fulltime actief. Dit is in de praktijk een beetje lastig. Het totaal aantal medewerkers bedraagt op dit moment 4.

Onze conclusie

Het rendement wat je kunt behalen is zeer aantrekkelijk. Gezien de korte historie van het bedrijf en het feit dat er geen sprake is van vergunning of toezicht, vraagt wel om enige voorzichtigheid. Daarnaast zijn de functies van het platform beperkt. 

Zo ontbreekt tot op heden een auto invest mogelijkheid en is er ook geen secundaire markt beschikbaar. Daarbij moeten we wel opmerken dat het om kortlopende investeringen gaat, waardoor het aanwezig zijn van een secundaire markt, van minder groot belang is.