Het in 2019 opgerichte peer to business platform Boldyield is een kleine speler in de markt. Met een geïnvesteerd vermogen van net iets meer dan een miljoen euro, valt dit platform uit Estland in het niet bij spelers zoals Mintos, RoboCash of Estate Guru.

Historisch rendement

Het historisch rendement wordt door Boldyield niet bekendgemaakt. Met het kleine bedrag dat is geïnvesteerd, is dit eigenlijk ook niet zo heel erg relevant. Er dient eerst sprake te zijn van een substantieel vermogen, voordat een historisch rendement betekenis krijgt.

Wel is er op de website terug te lezen dat de rentepercentages tussen de 7% en 15% liggen. Dit is op zich prima. Je dient minimaal 100€ te investeren.

Investeren via het platform van Boldyield

Investeren is eenvoudig. Het is een kwestie van registreren, identificeren en vervolgens een project uitkiezen waarin je wilt investeren. Je kunt al met een bedrag van 100€ beginnen met investeren in crowdfunding bij Boldyield.

Waarin kun je investeren?

Projecten die je kunt financieren zijn zakelijk vastgoed. Zo kun je investeren in een supermarkt. Hierbij ontvang je een vaste rente en zullen rente en aflossing uit de cashflow worden betaald. Daarnaast is er ook een investeringsmogelijkheid op het gebied van biomassa.

Historisch rendement Niet bekend
Buy back guarantee Nee
Kosten Geen
Secundaire markt Nee
Auto invest Nee
Zekerheden / garanties Onderpand
Totaal belegd vermogen 1 miljoen euro
Minimale inleg 100€
Totaal aantal investeerders Niet bekend

Investeringsmogelijkheden bekijken

Risico`s en garanties

Het risico dat je loopt, wordt beperkt doordat er wordt gewerkt met onderpand. Dit zorgt ervoor dat het risico drastisch wordt ingeperkt. Wel is het in de praktijk vaak lastig om een recht uit te oefenen, wanneer dat noodzakelijk zou moeten zijn. Daarnaast brengt dit ook de nodige kosten met zich mee, waardoor het maar de vraag is of er voldoende binnenkomt om investeerders schadeloos te stellen.

Er is verder geen sprake van een vergunning of toezicht. Dit is een behoorlijk nadeel wanneer je via Boldyield zou willen investeren.

Beperkt aanbod

Doordat het een relatief klein platform is, is het aanbod van projecten waarin je kunt investeren ook erg beperkt. Zo is er op dit moment slechts sprake van twee investeringsmogelijkheden.

Het beperkte aanbod zorgt er ook voor dat er geen secundaire markt aanwezig is. Dit heeft voor een platform van deze omvang ook weinig zin. Er zijn dermate weinig gebruikers, dat een secundaire markt niet zal functioneren. Een groot volume is nu eenmaal belangrijk voor een marktplaats.  Zowel voor de kant van vraag maar ook aanbod.

Meer over de onderneming

Oprichter van het bedrijf Boldyield is Edgars Mass, die over een achtergrond in investment banking beschikt. Op dit moment is hij overigens niet langer eigenaar, maar werkt nog wel als adviseur voor het bedrijf.

Heel veel valt er over het bedrijf niet te vinden. Daarvoor is de onderneming nog te jong en ook te klein in omvang. Zo zijn er ook nog geen beoordelingen terug te vinden via Trustpilot of op Facebook.

Boldyield review

Onze conclusie

Het wordt steeds moeilijker om als klein platform een substantieel marktaandeel te veroveren in de crowdfundingmarkt. Doordat platformen zoals Mintos en Estate Guru al voor vele honderden miljoenen aan financiering hebben opgehaald, zullen investeerders eerder geneigd zijn om via deze platformen te investeren. 

Persoonlijk investeren wij dan ook niet via Boldyield. Zij zijn gewoonweg te klein en daarnaast hebben wij ook twijfels of dit bedrijf op termijn wel bestaansrecht heeft. Dat heeft voor de rest niets te maken met een gebrek aan vertrouwen, of het niet geloven in de capaciteiten van de medewerkers.