Bij de A&G Banco kun je een termijndeposito afsluiten met een minimale looptijd van 3 maanden. Wanneer je spaargeld wilt onderbrengen bij deze bank, dan is dit alleen mogelijk via spaar bemiddelaar Raisin

A&G Banco Raisin

Actuele rentestanden

Onderstaand een overzicht van de rente en de mogelijke looptijden. De hoogste rente ontvang je op dit moment bij een deposito met een looptijd van 2 jaar. Wel is het dan zo, dat je 2 jaar lang jouw geld niet kunt opnemen. Het tussentijds opnemen van geld is namelijk beperkt mogelijk en bovendien zal de dan opgebouwde rente verloren gaan.

looptijdRente
Deposito 3 maanden3,20%
Deposito 6 maanden3,40%
Deposito 1 jaar3,60%
Deposito 2 jaar3,60%
Rente per 12/02/2024

Termijndeposito`s bekijken

Algemene voorwaarden

Het belangrijkste wat er in de algemene voorwaarden wordt vermeld, is dat de rente aan het einde van de looptijd wordt uitgekeerd. Je zult tussentijds geen rente ontvangen. Stel je stort 100.000€ op een termijndeposito met een looptijd van 2 jaar, dan ontvang je bij een rente van 4% over exact 2 jaar een bedrag van 108.000€. Dit zorgt ervoor dat er geen sprake is van rente op rente.

Wanneer je op tijd een zelfverklaring aanlevert, waarin je aangeeft dat je in Nederland woonachtig bent, dan ontvang je automatisch een vrijstelling van de bronbelasting. Wanneer je dit niet of niet op tijd doet, dan is de bank verplicht om 19% bronbelasting in te houden.

Historie van de bank

De Bank is opgericht in 2014. Inmiddels is er in Spanje sprake van een beperkt kantorennetwerk. Echter, met de 10 kantoren in Spanje zal je niet snel een kantoor in het straatbeeld tegenkomen.

De strategie van de A&G Banco is het aantrekken van klanten, door het aanbieden van hoogwaardige diensten en service. Hierbij richt de bank zich dan ook op het hogere segment, ofwel de meer vermogende mensen. Als spaarder kan je echter al terecht met een bedrag vanaf 20.000€.

Depositogarantiestelsel

De A&G Banco is in het bezit van een Spaanse bankvergunning. Dit zorgt ervoor dat het Spaanse depositogarantiestelsel van kracht is. Geld op een spaarrekening tot een bedrag van 100.000€ valt onder deze Europese garantstelling.

De Spaanse centrale bank is verantwoordelijk voor de uitvoering, mocht dit noodzakelijk zijn. Europese banken staan er door het strenge toezicht echter goed voor. Zijn er de afgelopen tijd een aantal banken in de Verenigde Staten failliet gegaan, in Europa zijn er geen banken in de problemen gekomen.

Sparen via Raisin

Raisin maakt het mogelijk om eenvoudig bij banken, waaronder de A&G Banco, te sparen, die voorheen eigenlijk ontoegankelijk waren voor Nederlanders. Omdat het openen van een bankrekening behoorlijk wat rompslomp met zich meebrengt, werden de diensten niet aangeboden aan buitenlandse spaarders. 

Hier heeft Raisin verandering in gebracht. Door het werk van de banken uit handen te nemen, wordt het voor buitenlandse banken nu wel interessant om buitenlandse spaarders aan te trekken. Voor Nederlanders heeft dit het voordeel dat wij kunnen profiteren van de hogere spaarrente in vergelijking die Nederlandse banken aanbieden.

Het aanbod van Raisin

Raisin is de laatste jaren enorm populair geworden. Er wordt inmiddels voor miljarden euro`s via het platform gespaard. Onderstaand een overzicht van actuele rentestanden en mogelijkheden die Raisin biedt.

Rente is altijd aan verandering onderhevig. Naast de marktrente speelt concurrentie ook een belangrijke rol. Daarom is het verstandig om altijd de actuele rentestanden te bekijken.

Een spaarrekening openen is eenvoudig en kost je slechts weinig tijd.

Raisin bemiddelingsplatform

Bekijk de actuele rentestanden van alle bij Raisin aangesloten banken. Profiteer van een rente van meer dan 3%!

Actuele rente bekijken