Bullride is een platform dat de mogelijkheid biedt om te investeren in elektrische voertuigen. Het gaat hierbij om voertuigen die in de verhuur gaan. Dit is een geheel nieuwe ontwikkeling op het gebied van investeren via crowdfunding.

Hoe werkt het?

Wanneer je een voertuig koopt, dan word je daadwerkelijk eigenaar van dit voertuig. Het gaat op dit moment voornamelijk om elektrische scooters. Deze voertuigen worden vervolgens verhuurd. Hierbij worden verhuurinkomsten gedeeld tussen jou en het platform. Zelf heb je verder niks van doen met het verhuren. 

De split is op dit moment 30% voor jou en 70% voor het platform. Hierbij dien je niet te vergeten dat het platform je al het werk uit handen neemt.

Rendementen

Het daadwerkelijke rendement hangt af van de verhuur. Op dit moment geeft het platform aan, dat het mogelijk is om jaarlijks 50% van de aanschafwaarde in huuropbrengsten te ontvangen.

Binnen 2 jaar zou je dan jouw investering hebben terugverdiend en vervolgens kunnen genieten van een passief inkomen. 

Je kan natuurlijk ook de opbrengsten gebruiken om meer voertuigen te gaan aanschaffen. Op die manier kan je een soort van elektrisch wagenpark opbouwen. Nadat een voertuig zijn maximale levensduur heeft bereikt, dan is het in principe het voertuig van jou.

Rendementen Bullride

Je kunt deze dan ophalen op de locatie waar deze zich bevindt. Je draait zelf voor de kosten op, om deze vervolgens naar Nederland te brengen. De vraag is dan of dit rendabel is.

Beperkte leeftijd

Bij het investeren in onroerend goed is er in principe geen sprake van een levensduur. Investeren via Bullride in elektrische voertuigen houdt in dat er wel sprake is van een levensduur. Je dient binnen deze levensduur de investering te hebben terugverdiend en daarnaast uiteraard ook voldoende rendement te behalen.

Historisch rendement Niet bekend
Buy back guarantee Nee
Kosten Geen
Secundaire markt Ja
Auto invest Nee
Zekerheden / garanties Voertuig is eigendom
Totaal belegd vermogen Niet bekend
Minimale inleg Verschillend
Totaal aantal investeerders 500

Investeringsmogelijkheden bekijken

Over Bullride

Bullride is een Noors bedrijf. Het gaat hierbij om een startup die gelanceerd is in 2020. Op dit moment is er sprake van 500 investeerders die elektrische voertuigen hebben aangeschaft. Heel erg veel is dit dus nog niet. De oprichters van het platform zijn:

  • Eduard Duluman
  • Heiko Hildebrandt
  • Lauri Sommarberg
  • Tom Jarle Melby
  • Trond-Adrian Frost

Het platform is eigendom van het bedrijf Swup. 

Duurzaam investeren

Wanneer je specifiek op zoek bent naar duurzame investeringen, dan biedt Bullride hiertoe de mogelijkheid. Het inzetten van elektrische voertuigen kan de uitstoot in grote steden drastisch doen verminderen.

Wat zijn de risico`s

In mijn opinie is er sprake van een behoorlijk risico. Ten eerste gaat het om een erg jong bedrijf, dat zichzelf nog dient te bewijzen.

Ook bestaat er hierdoor weinig inzicht in hoe kapitaalkrachtig deze onderneming is. Het concept is ook nieuw en er is op dit gebied nog weinig inzicht, of een dergelijk concept kans van slagen heeft.

Bullride beoordeling

Regulering en toezicht

Er is geen sprake van toezicht. Dit maakt investeren extra risicovol. 

Onze opinie

In principe is het een interessant bedrijfsmodel. Het dient zich echter nog wel te bewijzen. Wel hebben wij persoonlijk onze bedenkingen. Diefstal komt bijvoorbeeld ten laste van het resultaat. De kosten van diefstal worden verdeeld over de gehele portefeuille van voertuigen. 

Wanneer je bijvoorbeeld de regelmatig terugkerende rellen in Parijs ziet, dan kan ik me voorstellen dat je een beetje ongerust wordt, indien je daar een voertuig in de verhuur hebt.

Daarnaast ontstaat er steeds meer weerstand tegen deel scooters en elektrische steps. De overlast die dit veroorzaakt, heeft inmiddels al bepaalde steden doen besluiten dit te verbieden.