een klein bedrag lenen

Indien je een lening wilt afsluiten, dan is het niet noodzakelijk om direct een lening voor een groot bedrag af te sluiten. Des te meer je leent, des te meer rente en aflossing je in de toekomst dient te betalen. Een klein bedrag lenen in de vorm van een minilening is ook mogelijk. Van een dergelijke lening ben je binnen 62 dagen weer van af, dus je zit er ook niet jaren aan vast. Daarnaast kan je op die manier ook geen grote bedragen lenen, dus zit je ook niet vast aan een grote financiële verplichting.

Lenen via een doorlopend krediet of persoonlijke lening

Wil je een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluiten, dan is het minimum bedrag wat je dient te lenen 2,500€. Daarnaast is de minimum looptijd 6 maanden. Je kan het echter zo gek maken als je zelf wilt. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een bedrag van 50,000€ te lenen voor een periode van meer dan 10 jaar. Heb je slechts een korte termijn geld tekort, dan wil je geen dergelijke langlopende verplichting aangaan.

De invloed van een lening op een hypotheekaanvraag

Dan zit je natuurlijk wel jarenlang vast aan een dergelijke lening. Wil je in de toekomst bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten, dan kan dat een probleem opleveren. Alle leningen worden dan meegenomen in de beoordeling hoeveel hypotheek je kan verkrijgen. Dit heeft dus invloed op jouw toekomstige geldzaken.

En dan moet je niet denken dat door een lening van 5,000€ je hetzelfde bedrag minder in hypotheek kan krijgen. Hier wordt een factor op los gelaten. Het kan best zo zijn dat een lening van 5,000€, jouw maximale hypotheekbedrag met een bedrag van 50,000 vermindert. De exacte berekeningen en bedragen zijn niet bekend. Het is ook niet zo dat hier met een vaste factor wordt gewerkt.

Dit wordt individueel beoordeeld. Een belangrijke factor is hier jouw inkomen. Des te hoger jouw inkomen, des te kleiner de invloed zal zijn van een dergelijke lening. 

Het is natuurlijk wel doodzonde indien je jouw droomhuis niet kan kopen omdat je in het verleden een lening hebt afgesloten.

Lenen via een kortlopende verplichting

Bij een minilening ga je kortlopende verplichting aan. Bovendien vindt er tijdens het aanvragen van een minilening geen BKR toetsing plaats. Je kan dus bijna altijd wel een klein bedrag lenen.

Wel is het zo dat de rente behoorlijk hoog is bij een lening van een klein bedrag. Dan dien je toch al snel te denken aan een rente die bijna 14% bedraagt. Dit is vergelijkbaar met de rente die je te betaalt op een creditcard. Je wilt op dit manier dus ook geen grote bedragen lenen, want dan wordt het bedrag wat je aan rente dient te betalen wel erg hoog.

Een klein bedrag lenen betekent snel geld op je rekening

Steeds meer mensen maken gebruik van een minilening, mede ingegeven door een geldgebrek. Doordat deze zeer snel en eenvoudig aan te vragen is, is de drempel erg laag. Daarnaast kan je ook nog een supersnel over het geld beschikken. In het geval dat je echt zo snel mogelijk geld nodig hebt, is dat natuurlijk erg belangrijk. Of misschien heb je gewoon wat geld nodig om iets leuks te doen.

In dergelijke gevallen zit je niet te wachten op een doorloopproces van een lening aanvraag van een aantal weken.

Je kan echter slechts bij een beperkt aantal aanbieders een minilening afsluiten. Banken en de standaard kredietverstrekkers bieden deze leningen niet aan. De vaste kosten die zij hebben, maken het niet interessant om kleine leningen aan te bieden waarmee zij slechts een paar euro verdienen. Dit is gewoonweg niet lonend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *